ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Λινός

src lifemag

Ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Λινός είναι χειρουργός, εξειδικευμένος στην ενδοκρινολογική και λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική ογκολογία, καθώς και τη χειρουργική του μαστού και της παχυσαρκίας. Έχει εκπαιδευθεί και εργαστεί στα πλέον αναγνωρισμένα ιατρικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία των Η.Π.Α., όπου και εξακολουθεί να κατέχει θέσεις Καθηγητού και Συμβούλου. Είναι Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ» και μέλος πλήθους διεθνών και ελληνικών επιστημονικών οργανώσεων.

Ο κ. Λινός αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975. Ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στις Η.Π.Α. από το 1975 μέχρι το 1981, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και στη Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή της Mayo Clinic. Το 1981, ο κ. Λινός διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής της Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, στο Cleveland, Ohio. Εν συνεχεία, επέστρεψε στην Ελλάδα ως Λέκτορας Χειρουργικής και μετέπειτα, Υφηγητής Χειρουργικής και Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 έως σήμερα, κατέχει τη θέση του Άμισθου Τακτικού Καθηγητού για το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan. Το 1994 έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard και το 2000 διορίσθηκε Σύμβουλος Χειρουργικής για το Νοσοκομείο Massachusetts General Hospital στη Βοστόνη.

Τα τελευταία 30 χρόνια ο κ. Λινός εφαρμόζει καινούργιες τεχνικές σε πρωτοποριακές επεμβάσεις για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Για παράδειγμα, την οπίσθια επινεφριδεκτομή τη δεκαετία του 1980, τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις τη δεκαετία του 1990 και τις καινούργιες βαριατρικές τεχνικές για την παχυσαρκία τη δεκαετία του 2000. Μόλις πρόσφατα εφάρμοσε την πρώτη ρομποτική θυρεοειδεκτομή χωρίς ουλή στο λαιμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Λινός έχει συγγράψει πάνω από 100 πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεισφέρει περισσότερα από 10 κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή χειρουργικά εγχειρίδια και έχει γράψει δύο ελληνικά χειρουργικά βιβλία (μονογραφίες). Μαζί με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Καθηγητή Χειρουργικής, Dr Jon van Heerden της Mayo Clinic, ήταν υπεύθυνος έκδοσης και σύνταξης ενός –μοναδικού στο είδος του– εγχειριδίου πάνω στη χειρουργική των επινεφριδίων, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί αναγνωρισμένοι ιατροί από όλο τον κόσμο.

Έχει υπάρξει Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών ιατρικών Εταιρειών στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ενδεικτικά από το 2005 έως σήμερα ο κ. Λινός συμπροεδρεύει της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της μεγαλύτερης αμερικανικής χειρουργικής Εταιρείας SAGES (Society of American Gastrointestinal Endoscopic Surgeons). Παράλληλα υπηρετεί ως μέλος σε αντίστοιχη επιτροπή και στο American College of Surgeons, έναν επιστημονικό και εκπαιδευτικό σύνδεσμο χειρουργών που ιδρύθηκε το 1913, και χαίρει παγκόσμιας απήχησης για το έργο του στην προαγωγή της ποιότητας και της συνεχόμενης βελτίωσης των χειρουργικών υπηρεσιών.

Ο κ. Λινός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου του 1951. Είναι παντρεμένος με την κα Αθηνά Λινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πατέρας 5 παιδιών.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Φραγκοκλησιάς 7, 15125 Μαρούσι
Τηλέφωνα: 210-6125001-3, 210-6867113-4
Email: dlinos@hms.harvard.edu, info@linos.gr
Website: www.linos.gr

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ