ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Νέα μοριακή εξέταση για την κατάθλιψη, τις φοβίες και άλλες διαταραχές

src kuffner
Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά στην κατάθλιψη, στο φόβο ή ακόμα και τον πανικό; Και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι θα πρέπει να κάνουμε για αυτό. Φταίει το περιβάλλον, οι άνθρωποι που είναι γύρω και αυτά που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας ή μήπως είναι κάτι που αφορά εμάς τους ίδιους και το πως βλέπουμε τα πράγματα;

Ο καθένας μας αισθάνεται, καταλαβαίνει και αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα όσα του συμβαίνουν. Άλλος καταφέρνει να επιβιώνει και να πετυχαίνει, ενώ άλλος κλίνεται μέσα στις σκέψεις του και ακόμα και το απλό του φαίνεται αδύνατο. Κι όμως, μπορεί να είναι τόσο έξυπνος, με τόσες δυνατότητες επιτυχίας. Δε μπορεί όμως να διαχειριστεί τα όσα νιώθει και τυραννιέται χωρίς τέλος!

Ποιος θα με βοηθήσει και πως ;;;

Υπάρχει κάτι οργανικό που μου προκαλεί όλα αυτά; Υπάρχει κάτι στον οργανισμό μου που ευθύνεται ή φταίνε τα όσα ζω; Πρέπει να το παλέψω μόνος μου, να πάρω φάρμακα, να κάνω κάποια άλλη θεραπεία; Οι ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι και ψυχίατροι, θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα ορίσουν το τι θα πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση.

Μια νέα εξέταση έρχεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες τόσο στους ειδικούς, όσο και στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Το Neuron M-Test ή αλλιώς ο μοριακός έλεγχος για το νευρικό σύστημα και τις δραστικές ουσίες που λειτουργούν ως φάρμακα απαντά σε αυτό ακριβώς. Με μία πολύ απλή εξέταση μπορούμε να μάθουμε αν κάποιος «διακόπτης» στον οργανισμό μας λειτουργεί διαφορετικά. Το κέρδος όμως από αυτή την εξέταση είναι ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που πρέπει να πάρουμε κάποιο φάρμακο. Ελέγχει όλες τις ουσίες που λειτουργούν ως φάρμακα και μας ενημερώνει ποιες θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς παρενέργειες, σύμφωνα με τον τρόπο που δρα η ουσία αυτή στο δικό μας οργανισμό.

«Μια πολύτιμη εξέταση με τεράστιο όφελος, που προσανατολίζει και απαντά στο βασικό ερώτημα της θεραπείας με φάρμακα, ως προς το ποιο να προτιμήσει ή να αποφύγει ο γιατρός και σε ποια δοσολογία με βάση της διεθνείς οδηγίες»

μας εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος, μοριακός βιολόγος και επικεφαλής του εργαστηρίου μοριακού ελέγχου.

Παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς θα δει πως ένα ποσοστό μεταξύ 76% και 85% των ατόμων με ψυχικές διαταραχές δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία με φάρμακα ή χωρίς. Ακόμα και σε εκείνους που λαμβάνουν κάποια θεραπεία παρέχεται κακής ποιότητας φροντίδα σε ποσοστό 44% με χρήση λανθασμένων τεχνικών ή φαρμάκων για την περίπτωσή τους.

Τελικά μόνο ένας στους δέκα λαμβάνει τη βοήθεια που πρέπει για τη δική του περίπτωση, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να αλλάξει με νέου τύπου εξετάσεις για εξατομικευμένη πλέον αντιμετώπιση, όπως το Neuron M-Test, που συστήνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις θεραπείες ψυχικών διαταραχών είτε είναι φαρμακευτικές είτε όχι.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Ερευνών Βιολογικών Επιστημών Green Biotech Hellas στο τηλέφωνο: 210 9634829 ή στην ιστοσελίδα: greenbiotech.gr

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ