Υγεία

Μπορώ να ελέγξω τα προϊόντα που καταναλώνω;

src mit

Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τί καταναλώνει. Όλα αυτά που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Οφείλουμε να ξέρουμε τι δίνουμε στην οικογένειά μας.

Ο Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων δίνει τη δύναμη στον καταναλωτή να ελέγξει όποιο προϊόν επιθυμεί (συσκευασμένο ή χύμα) και να πληροφορηθεί με τρόπο έγκυρο για τα παρακάτω:

  1. Περιέχει το προϊόν που αγόρασα μικρόβια που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον, όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κτλ;

  2. Περιέχει το προϊόν μεταλλαγμένα (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς) ή παράγωγά τους που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον;

  3. Ανιχνεύονται στο προϊόν επιβαρύνσεις από τοξίνες ή πρόσθετα χημικά πχ ορμόνες που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον;

  4. Ανιχνεύονται στο προϊόν επιβαρύνσεις από φυτοφάρμακα ή άλλους παράγοντες και κατά συνέπεια είναι ή όχι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας όπως ισχυρίζεται ο παραγωγός ή ο πωλητής του;

  5. Υπάρχουν ετερογενείς προσμίξεις στο προϊόν που αγόρασα, είναι νοθευμένο;

  6. Η προέλευση του προϊόντος είναι αυτή που αναφέρεται στη συσκευασία ή που ισχυρίζεται ο πωλητής του ή έχω πέσει θύμα απάτης;

Δεν αφήνουμε κανέναν να παίζει με τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας

- See more at: http://www.moriakoselegxos.gr/Default.aspx?lang=1&id=1497&t=11#sthash.SNVOur9f.dpuf
Τα τροφιμογενή νοσήματα αποτελούν σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και για ελάχιστα από αυτά υπάρχουν εμβόλια. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι συγκλονιστικά:

•    Πάνω από 200 ασθένειες διασπείρονται δια των τροφίμων με τα διαρροϊκά νοσήματα να σκοτώνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.
•    Δυο εκατομμύρια θάνατοι συμβαίνουν ετησίως από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και νερού.
•    Η ακαταλληλότητα των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές σε χρόνια προβλήματα υγείας.
•    Η παγκοσμιοποίηση κάνει την ασφάλεια των τροφίμων πιο περίπλοκη διαδικασία, επειδή δίνονται πολλές ευκαιρίες για την μόλυνσή τους όπως για παράδειγμα κατά την μεταφορά τους.
•    Το τρόφιμο επηρεάζει σημαντικά την οικονομία μιας χώρας και την κοινωνία γι αυτό η ασφάλειά του είναι ζωτικής σημασίας.
Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τί καταναλώνει. Όλα αυτά που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Οφείλουμε να ξέρουμε τι δίνουμε στην οικογένειά μας.
Ο Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων δίνει τη δύναμη στον καταναλωτή να ελέγξει όποιο προϊόν επιθυμεί και να πληροφορηθεί με τρόπο έγκυρο για τα παρακάτω:

•    Περιέχει το προϊόν που αγόρασα μικρόβια που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον, όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κτλ;
•    Περιέχει το προϊόν μεταλλαγμένα (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς) ή παράγωγά τους που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον;
•    Ανιχνεύονται στο προϊόν επιβαρύνσεις από τοξίνες ή πρόσθετα χημικά πχ ορμόνες;
•    Ανιχνεύονται στο προϊόν επιβαρύνσεις από φυτοφάρμακα ή άλλους παράγοντες και κατά συνέπεια είναι ή όχι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας όπως ισχυρίζεται ο παραγωγός ή ο πωλητής του;
•    Υπάρχουν ετερογενείς προσμίξεις στο προϊόν που αγόρασα, είναι νοθευμένο;

Το σύνολο των προϊόντων που καταναλώνουμε μπορούν να ελεγθούν με Μοριακό Έλεγχο. Οτιδήποτε τρώμε, πίνουμε ή χρησιμοποιούμε (πχ καλλυντικά), είτε είναι χύμα είτε συσκευασμένο, μπορεί να ελεγθεί ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια χρήσης του και η ποιότητά του. Βασικά όμως είναι εκείνα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.

Και επαγγελματίας έχει άμεσο όφελος να κάνει Μοριακό Έλεγχο DNA στις εγκαταστάσεις ή στα προϊόντα που παράγει, πουλά ή στα προϊόντα που χρησιμοποιεί και προμηθεύεται από τρίτους, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να:

•διασφαλίζει
τους πελάτες του ως προς την ασφάλεια και την ποιότητα που τους παρέχει,
•ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό,
•θωρακίζεται νομικά,

παίρνοντας στα χέρια του τον απόλυτο έλεγχο της δουλειάς του αποφεύγοντας να πέφτει θύμα του δόλου ή της ανευθυνότητας των προμηθευτών του.
Η Πιστοποίηση Μοριακού Ελέγχου DNA για τις εγκαταστάσεις ή τα προϊόντα είναι ο πλέον διακεκριμένος τίτλος ασφάλειας και ποιότητας στην παγκόσμια αγορά.
Για αναλυτικές πληροφορίες:  www.testofproducts.gr

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ