Υγεία

Τώρα όλοι μπορούν να ξέρουν τι καταναλώνουν, εσύ;

src mit
Κάθε προϊόν μπορεί πλέον να ελέγχεται για την ποιότητα που προσφέρει και για το αν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Τη δυνατότητα να κάνει τον έλεγχο έχει πια ο καθένας μας με πολύ εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Ιδιαίτερα για κάτι που χρησιμοποιείται συχνά, πχ το νερό, το λάδι, το γάλα κλπ ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, καλλυντικό ή φάρμακο ή για κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείται από παιδιά ή πάσχοντες, ο έλεγχος είναι σημαντικός.

Ο Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων μπορεί να εντοπίσει μικρόβια, βακτήρια, μύκητες, ιούς, μεταλλαγμένα, τοξίνες, ορμόνες, φυτοφάρμακα, αντιβιωτικά καθώς επίσης και να διαπιστώσει αν το προϊόν είναι βιολογικό, νοθευμένο, ληγμένο ή αλλοιωμένο, κατάλληλο για κατανάλωση ή χρήση κλπ.
«Το τελικό προϊόν πρέπει να ελέγχεται πρώτα από όλα, γιατί αυτό είναι που θα φάει το παιδί και η οικογένειά μας, μετά οι διαδικασίες, οι συσκευασίες, τα μεμονωμένα συστατικά ... »
μας εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος μοριακός βιολόγος και επικεφαλής της Υπηρεσίας Μοριακού Ελέγχου.
Ο Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων πήρε το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο καινοτομίας στις εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας στη Βιομηχανία το 2017
Ακόμα πιο αναλυτικά ο Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων δίνει τη δυνατότητα
να μελετηθεί το αν και κατά πόσο υπάρχει θεραπευτική δράση σε κάποια ουσία ή κάποιο διάλυμα, π.χ. φυτικό εκχύλισμα
Και ο επαγγελματίας έχει άμεσο όφελος να κάνει Μοριακό Έλεγχο στα προϊόντα που παράγει, πουλά ή στα προϊόντα που χρησιμοποιεί και προμηθεύεται από τρίτους, παίρνοντας στα χέρια του τον απόλυτο έλεγχο της δουλειάς του αποφεύγοντας να πέφτει θύμα του δόλου ή της ανευθυνότητας των προμηθευτών του.


Για αναλυτικές πληροφορίες μπείτε στο www.testofproducts.gr

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ