Υγεία

Μάσκες ομορφιάς, είδη και πραγματικές ιδιότητες

src trubeauty

Οι διάφορες μάσκες ομορφιάς χαρίζουν άμεση λάμψη και μακροπρόθεσμη υγεία στο πρόσωπο, μέσω των συστατικών που περιέχουν και της ειδικής τεχνικής που ακολουθεί η καθεμία από αυτές. Η επιλογή του κατάλληλου είδους μάσκας βασίζεται στον τύπο δέρματος του κάθε ανθρώπου και στο σκοπό που αυτός επιδιώκει.

Είναι συνεπώς αναγκαία η ειδική γνώση των ιδιοτήτων και της δράσης της κάθε μάσκας, οι οποίες διακρίνονται σε:

1. μάσκες καθαρισμού, οι οποίες απομακρύνουν τη σκόνη, το σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους, επιτυγχάνοντας έτσι το βαθύτερο καθαρισμό του δέρματος. Επιπρόσθετα μειώνουν τα μαύρα στίγματα του προσώπου, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ακμής. Τονίζεται πως η χρήση των μασκών καθαρισμού δεν ενδείκνυται  στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

2. μάσκες απολέπισης, που έρχονται να καλύψουν το κενό που αφορά τις  ευαίσθητες επιδερμίδες, παρέχοντας ηπιότερη τεχνική απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων και των υπόλοιπων επιβαρυντικών παραγόντων του δέρματος.

3. ενυδατικές μάσκες, οι οποίες προφανώς αυξάνουν την περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό, δίνοντας παράλληλα διάρκεια στην ενυδάτωση. Ο στόχος τους είναι κυρίως οι ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες, παρέχουν όμως προστασία και σε όλους τους τύπους δέρματος ειδικά σε περιόδους εντονότερης περιβαλλοντικής ξηρότητας, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες ή τον έντονο χειμώνα.

4. μάσκες από άργιλο και λάσπη, που απευθύνονται κυρίως στους τύπους δέρματος με έντονη λιπαρότητα. Ανανεώνουν το δέρμα μειώνοντας το λιπαρά πρόσθετά του και παράλληλα απομακρύνουν τη σκόνη, τους ρύπους και κυρίως το σμήγμα.

5. μάσκες με αντιρυτιδική και συσφικτική δράση, οι οποίες στοχεύουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Απευθύνονται σε πιο ώριμες επιδερμίδες.

6. μάσκες λάμψης, οι οποίες υπόσχονται σε όλους τους τύπους δέρματος, ολοκληρωτική αναζωογόνηση και συσφικτική τόνωση. Τονίζεται όμως πως η χρήση τους δεν πρέπει να είναι συχνή.

7. μάσκες ζελέ, αποτελούν ειδική περίπτωση αντιμετώπισης και εφαρμόζονται ως καταπραϋντικές προσεγγίσεις μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Σε όλες τις κατηγορίες μασκών ομορφιάς ακολουθείται σε γενικές γραμμές η ίδια τεχνική. Απλώνουμε τη μάσκα για διάστημα περίπου είκοσι λεπτών και στη συνέχεια την αφαιρούμε με χλιαρό νερό ή ειδικό χαρτομάντιλο.

Προσέχουμε να μην απλώνουμε τη μάσκα στις περιοχές γύρω από τα μάτια, λόγω ευερεθιστότητας. Για τις ευαίσθητες περιοχές των ματιών υπάρχουν ειδικές μάσκες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, του πρηξίματος, των μαύρων κύκλων κ.α..

Προσοχή στην επιλογή των αντίστοιχων προϊόντων…καλή επιτυχία!


 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ