Ψυχολογία

Αναζητώντας τον ιδανικό σύντροφο στις μέρες μας

src moneywise

Ένα από τα καυτά ερωτήματα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει όλους μας είναι αν τελικά θα καταφέρουμε να βρούμε εκείνο τον άνθρωπο που θα μπορέσει να προσφέρει σε εμάς τις κατάλληλες συναισθηματικές προϋποθέσεις ώστε να μοιραστούμε το υπόλοιπο της ζωής μας.

Και ίσως έχει συμβεί να ταλαιπωρηθούμε σε σχέσεις προσπαθώντας να διαμορφώσουμε το ιδανικό περιβάλλον για να εξελιχτεί ομαλά μια νέα γνωριμία πιστεύοντας ότι τελικά βρήκαμε εκείνο που πραγματικά αναζητούσαμε. Αλλά για ακόμα μια φορά θα αποδειχτεί ότι μάταια προσπαθήσαμε αφού πάλι βρεθήκαμε στην επίπονη θέση να αναρωτιόμασταν τι δεν πήγε καλά αφού φαινομενικά όλα ήταν τέλεια!

Δύσκολες οι ερωτικές σχέσεις θα αναλογιστούμε αφού είναι σχεδόν απίθανο να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο. Και πολύ σωστά σκεφτόμαστε διότι ουδείς άνθρωπος είναι τέλειος αλλά, σαφώς κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός ως προσωπικότητα με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Και ίσως είναι τελικά ανώφελο να αναλωνόμαστε σε σκέψεις οι οποίες πλάθουν πεισματικά την εικόνα του ιδανικού εραστή, όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τι ακριβώς αναζητούμε από εκείνον που θεωρούμε ως κατάλληλο συνοδοιπόρο στην ζωή μας.

Οι απόψεις διίστανται αφού κάθε άνθρωπος επιζητεί κάτι διαφορετικό και εκφράζεται μέσα από τις δικές του ανάγκες. Όμως κάπου ανάμεσα στην υποκειμενικότητα, υπάρχουν κάποιες απόψεις οι οποίες είναι κοινές και έτσι θα ακούσουμε να γίνεται λόγος για ειλικρίνεια, σεβασμό, επικοινωνία, εμπιστοσύνη, ατομική ελευθερία, κατανόηση, μοίρασμα ευθυνών, έκφραση συναισθημάτων, αγάπη, έρωτα.

Οι πλέον "ιδανικές" συνθήκες ώστε να νιώσουμε ασφαλής, ήρεμοι αλλά και δυνατοί να πιστέψουμε ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να βρούμε αυτό που ονειρευόμαστε αρκεί να μην ψάχνουμε στα ψηλά ... αλλά στα βάθη της ψυχής μας!

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ