src mercola Διατροφή
Διατροφή
Η πηγή της ζωής και της ανάπτυξης του οργανισμού

Το γάλα δεν είναι ομοιογενές, αλλά μείγμα διάφορων οργανικών ουσιών και αποτελείται από νερό, λίπος, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ένζυμα, άλατα και βιταμίνες. Μερικά από τα συστατικά αυτά, όπως το λίπος, είναι δυνατό να χωριστούν από το υπόλοιπο γάλα με μηχανικό τρόπο. Σημειώνεται ότι ακριβής ορισμός για το γάλα δεν μπορεί να δοθεί ούτε και ακριβής χημικός τύπος.

src mhagstl Διατροφή
Διατροφή
Η διατροφή στον πόλεμο κατά της ημικρανίας

Η ημικρανία είναι μία χρόνια νόσος που δημιουργεί κρίσεις πονοκεφάλων συνοδευόμενες από ευαισθησία στο φως και στον ήχο, τάση προς εμετό και ναυτία. Προκαλείται από τη διαταραχή της δραστικότητας της σεροτονίνης, η οποία είναι από τους βασικούς ρυθμιστές της λειτουργίας του εγκεφάλου. Πολλοί παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν.

CosmoDrink Διατροφή
Διατροφή
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι καταστροφή

Ο αλκοολισμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Η Ευρώπη έχει το υψηλότερο ποσοστό αλκοολικών παγκοσμίως, τα υψηλότερα κατα κεφαλή επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και το υψηλότερο ποσοστών προβλημάτων από το αλκοόλ. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι βασική αιτία προβλημάτων υγείας.

src bbsrc Διατροφή
Διατροφή
Η νανοτεχνολογία μπαίνει στην παραγωγή τροφίμων

Η νανοτεχνολογία μπαίνει στην παραγωγή τροφίμων, σε μορφή προσθετικών ή σε υλικά συσκευασίας. Μία μελέτη από το Κέντρο για την Αξιολόγηση της Τεχνολογίας, TA- SWISS,(Centre for Technology Assessment TA- SWISS) παρέχει μια επισκόπηση για τα νανοϋλικά που ήδη χρησιμοποιούνται στον τομέα των τροφίμων.

src mit edu Διατροφή
Διατροφή
Χρήσμες συμβουλές για διατροφή χωρίς τις τύψεις των διακοπών

Οι διακοπές για πολλούς έχουν ήδη φτάσει στο τέλος. Και ενώ οι περισσότεροι επιστρέφουν ανανεωμένοι, ξεκούραστοι και χαλαροί, κάποιοι άλλοι αρχίζουν να προβληματίζονται για το πώς θα διώξουν τα περιττά κιλά των διακοπών και το πώς θα ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα εν όψει του χειμώνα που έρχεται. Οι τύψεις που μας κυριεύουν μετά τις διακοπές, πρέπει να ξεπεραστούν.

Cucumber Διατροφή
Διατροφή
Διατροφή και ασφάλεια τροφίμων στην ΕΕ

Η μόλυνση των τροφίμων είναι συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα και στις περισσότερο αναπτυγμένες χώρες, και τα τροφιμογενή νοσήματα (π.χ. σαλμονέλλωση) εμφανίζονται με διαστάσεις επιδημίας σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Αναδυόμενα προβλήματα, όπως η ρύπανση των τροφίμων από ακρυλαμίδια ή διοξίνες και οι γενετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί, έχουν δημιουργήσει σκεπτικισμό, ανάμεσα στον πληθυσμό και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

CML Διατροφή
Διατροφή
Γιαούρτι, τροφή κατά της παχυσαρκίας και της γήρανσης

Το 35% των Ευρωπαίων είναι παχύσαρκοι και το ποσοστό αυτό αυξάνεται διαρκώς, λόγω των αυξημένων ποσοτήτων τροφής και της καθιστικής ζωής. Ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει 40% περισσότερη τροφή και περπατά 1200% λιγότερη απόσταση από τον άνθρωπο του 1960. Η αλλαγή της διατροφικής λογικής στην καθημερινότητά μας δίνει τη λύση.

src ncbi Διατροφή
Διατροφή
Λεπτοί με τη λεπτίνη, τί συμβαίνει στον οργανισμό;

Έρευνες σε ποντίκια είχαν δείξει ότι η χορήγηση λεπτίνης βοήθησε τα πειραματόζωα να χάσουν βάρος. Όμως στους ανθρώπους δεν επιβεβαιώθηκε αυτή η ιδιότητα της ορμόνης. Σήμερα μία ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το θέμα της λεπτίνης όχι για απώλεια βάρους αλλά για τη διατήρηση των κιλών που έχουμε χάσει.