src manywallpapers Διατροφή
Διατροφή
Το DNA της φράουλας περιέχει περισσότερα γονίδια από το ανθρώπινο

Δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες έσπασαν τους γενετικούς κώδικες DNA της άγριας φράουλας και του δέντρου του κακάο, από όπου παράγεται η καλύτερη στον κόσμο ποιότητα σοκολάτας. Το διπλό επίτευγμα θα βοηθήσει τους παραγωγούς να αναπτύξουν καλύτερες ποικιλίες και από τα δύο φυτά, πράγμα που αναμφίβολα θα χαροποιήσει τους φίλους των καλών γεύσεων και τους εραστές της γαστρονομίας.

Baby Διατροφή
Διατροφή
Το Προφίλ των Διατροφικών Συνηθειών των Παιδιών

Οι έφηβοι καταναλώνουν με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο γρήγορο φαγητό, με ένα ποσοστό 11% να το καταναλώνει περισσότερες από 5 φορές την εβδομάδα. Κύρια προτίμησή τους, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, το σουβλάκι.

src sciencedaily Διατροφή
Διατροφή
Καρότα, λάχανα και μπρόκολα κατά του καρκίνου του μαστού

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καρότων, μπρόκολων και λάχανων μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα της πιο επιθετικής μορφής της νόσου που στις ημέρες μας εμφανίζεται συχνά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

src neolaia Διατροφή
Διατροφή
Οι νέοι προτιμούν fast food

Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής παρότι οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν λόγω του μειωμένου χρόνου.

src EE Διατροφή
Διατροφή
Νέος λογότυπος για όλα τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ

Από την 1/9/10 η χρήση του βιολογικού λογότυπου της ΕΕ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα προσυσκευασμένα βιολογικά προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί σε κάποιο από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία ανταποκρίνονται στα αναγκαία πρότυπα.

src wordpress Διατροφή
Διατροφή
Η σοκολάτα ρίχνει την υψηλή πίεση ... καλό!!!

Ένα κομμάτι σοκολάτα τη μέρα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μισή ώρα καθημερινή σωματική άσκηση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού μέχρι και 20% μέσα σε μια πενταετία.

src denvercoloradochiropractic Διατροφή
Διατροφή
Τα ω3 λιπαρά μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Η συχνή και ορθή πρόσληψη ω3 λιπαρών ελαττώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ενώ μειώνει την ολική θνητότητα στα άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ωστόσο στις δυτικές κοινωνίες η ημερήσια πρόσληψη ω3 λιπαρών δεν καλύπτει ούτε το 50% της συνιστώμενης ποσότητας.

src niagarapeninsula Διατροφή
Διατροφή
Tι είδους τρόφιμα θέλουμε;

H επιλογή τροφίμων είναι τεράστια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είστε αρκετά ενημερωμένοι για να την κάνετε; Οι ευρωβουλευτές τονίζουν τη σημασία της ασφάλειας και της ορθής επισήμανσης των προϊόντων, ώστε να γνωρίζετε από πού προέρχονται τα τρόφιμά σας και σύμφωνα με ποια πρότυπα παρήχθησαν.