Ακατάλληλα προϊόντα Διατροφή
Διατροφή
Φρένο στην παιδική παχυσαρκία

Νέα σχέδια για δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών καθώς και ποικίλων γαλακτοκομικών προιόντων στους μαθητές. Στην Ευρωπαική Ένωση εκτιμάται ότι 22 εκατομμύρια παιδιά είναι υπέρβαρα και περισσότερα από 5 εκατομμύρια παχύσαρκα, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς καθώς αναμένεται ότι σε αυτόν τον αριθμό θα προστίθενται 400.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Οι διατροφικές συνήθειες που αποκτάμε στην παιδική μας ηλικία μας συνοδεύουν συνήθως μέχρι την ενηλικίωση.

Τροφές Διατροφή
Διατροφή
Μεσογειακή διατροφή, για μια μακρύτερη και ευτυχέστερη ζωή

Η παχυσαρκία θεωρείται πλέον ως επιδημία στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στα παιδιά. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να ανατρέξουμε στις παλιές παραδόσεις, λένε οι υποστηρικτές της μεσογειακής διατροφής. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ακρόασης, μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας συζήτησαν με ειδικούς για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου 2008. Τα μυστικά μιας καλής διατροφής;

src wallpapergate Διατροφή
Διατροφή
Νέοι κανόνες για την εισαγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης

Η Ευρωπαική Επιτροπή εξέδωσε κανονισμό σχετικά με την εισαγωγή στην ΕΕ προιόντων ζωικής προέλευσης από ταξιδιώτες. Ο κανονισμός θα αρχίσει να ισχύει την 1η Μαίου 2009 και θα αντικαταστήσει τους κανόνες που ισχύουν σήμερα. Στόχος της νέας νομοθεσίας είναι να εξηγούνται με σαφήνεια στο ευρύ κοινό οι κανόνες σχετικά με την εισαγωγή ζωικών προιόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πράγματι, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης που εισάγονται στην ΕΕ από ταξιδιώτες ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ζώων στην ΕΕ.

src americanmadness Διατροφή
Διατροφή
Τοξικές βλάβες του αλκοόλ στον εγκέφαλο

Τα τοξικά αποτελέσματα εμφανίζονται ως ένας συνδυασμός από τα νευροτοξικά αποτελέσματα του αλκοόλ, την αλληλεπίδραση του αλκοόλ με τις θρεπτικές ανεπάρκειες του αλκοολισμού και από τις νευροτοξικές συνέπειες της απόσυρσης του αλκοόλ. Ακόμα και η απόσυρση της αιθανόλης συνδέθηκε με μειώσεις των δενδριτικών συνάψεων των νευρικών κυττάρων και τη νευρωνική απώλεια. Η ατροφία, η συρρίκνωση και η νευρωνική απώλεια του εγκεφάλου, έχουν τεκμηριωθεί στον ιστό του εγκεφάλου σε άτομα με αλκοολισμό, ιδίως στις φλοιώδεις και επιχείλιες περιοχές.

Baby Διατροφή
Διατροφή
Παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και υποσιτισμός

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το Tμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 10 π.μ. στην ημερίδα με θέμα: Παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και Υποσιτισμός. Ο υποσιτισμός δεν αναφέρεται απλά στην έλλειψη τροφής και την πείνα, αλλά είναι μια παθολογία που προκαλείται κυρίως από την έλλειψη βασικών θρεπτικών ουσιών. Όταν το διαιτολόγιο ενός παιδιού αποτυγχάνει να του δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός του κλονίζεται.

Τόνος Διατροφή
Διατροφή
Τέρμα στη σπατάλη αλιευτικών πόρων!

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της κοινής αλιευτικής πολιτικής, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει νέα στρατηγική για την καλύτερη διαχείριση των αλιευμάτων με σκοπό τη σταδιακή κατάργηση των απορρίψεων στη θάλασσα ανεπιθύμητων παρεμπιπτόντων αλιευμάτων. Πολύ μικρό μέγεθος, εκτός στόχου και ποσοστώσεων, χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον ... Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πεταχτούν στη θάλασσα ψάρια και άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί που πιάνονται τυχαία στα δίχτυα των ευρωπαϊκών αλιευτικών σκαφών.

src wallpapergate Διατροφή
Διατροφή
Έγκριση κανονισμού για τις ζωοτροφές, ασφαλέστερα προϊόντα

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση έναν κανονισμό για την αντικατάσταση της ισχύουσας νομοθεσίας για την εμπορία και τη χρήση ζωοτροφών τόσο για ζώα εκτροφής όσο και για ζώα συντροφιάς, βάσει πρότασης της Επιτροπής που υποβλήθηκε λιγότερο από ένα χρόνο πριν. Η νέα νομοθεσία απλουστεύει σε μεγάλο βαθμό τις υφιστάμενες διαδικασίες και βελτιώνει τις πληροφορίες που θα λαμβάνουν οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς σχετικά με τις ζωοτροφές που αγοράζουν για τα ζώα τους.

src wikkipedia Διατροφή
Διατροφή
Τρόποι αύξησης και όχι περιορισμού της γεωργικής παραγωγής

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι υπουργοί γεωργίας της ΕΕ θα αναζητήσουν τρόπους αύξησης και όχι περιορισμού της γεωργικής παραγωγής στη συνάντηση που θα έχουν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν θέματα γεωργικής πολιτικής. Το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστια αλλαγή σε σύγκριση με τις μέρες που όλοι μιλούσαν για λίμνες κρασιού και βουνά βουτύρου, όταν η χρόνια υπερπαραγωγή είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών και την εξάρτηση των γεωργών από τις κοινοτικές ενισχύσεις.