src kbiministries Διατροφή
Διατροφή
Διατροφικά συμπληρώματα μπορούν να μειώσουν τον υποσιτισμό

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, τα παιδιά στις αγροτικές περιοχές του Νίγηρα που έλαβαν έτοιμα-προς-χρήση διατροφικά σκευάσματα (RUF) σε συμπλήρωμα της συνηθισμένης τους διατροφής, εμφάνισαν 60% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές υποσιτισμού, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έλαβαν τα διατροφικά αυτά σκευάσματα. Τα υψηλής διατροφικής αξίας έτοιμα-προς-χρήση διατροφικά σκευάσματα (RUF) συνίστανται από τον ΟΗΕ.

src niagarapeninsula Διατροφή
Διατροφή
Έγκριση κανονισμού για φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση έναν κανονισμό που θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, με βάση πρόταση την οποία είχε υποβάλει η Επιτροπή από το 2006. Η νέα νομοθεσία θα ενισχύσει την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, θα βελτιώσει την προστασία της γεωργικής παραγωγής και, επίσης, θα διευρύνει και θα εμβαθύνει την ενιαία αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

src picasaweb Διατροφή
Διατροφή
Δείξε μου τι τρως να σου πω ποιος είσαι, ξέρεις όμως τι τρως;

Οι ετικέτες υπάρχουν για να μας εξηγούν με σαφήνεια όσα θέλουμε να γνωρίζουμε. Οι ετικέτες των τροφίμων είναι πολύτιμες για την ενημέρωση των καταναλωτών, καθώς διευκολύνουν τις διατροφικές επιλογές τους δίνοντας πληροφορίες από τις πιο σοβαρές, όπως ο κίνδυνος πρόκλησης θανατηφόρου αλλεργίας από φιστίκια, μέχρι τις πιο βασικές, όπως η περιεκτικότητα σε αλάτι ή σε λιπαρά. Σύμφωνα με νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι σημαντικές πληροφορίες θα πρέπει να παρατίθενται καθαρά στην κύρια πλευρά της συσκευασίας.

Τροφές Διατροφή
Διατροφή
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων, νέες ρυθμίσεις για ασφαλή τρόφιμα

Νέες ρυθμίσεις επιβάλλουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εναρμονισμένα ανώτατα όρια για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα. Με τις νέες ρυθμίσεις επιδιώκεται να εξασφαλιστεί η προστασία των καταναλωτών και να διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές και οι εισαγωγές. Τα τρόφιμα που παράγονται ή εισάγονται σε ένα κράτος μέλος πρέπει να είναι ασφαλή για τους καταναλωτές σε όλα τα κράτη μέλη, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας Ανδρούλλα Βασιλείου.

src beansouptimes Διατροφή
Διατροφή
4 % ετησίως αυξάνεται το ποσοστό των παχύσαρκων Ευρωπαίων

Κατά 4 % αυξάνεται το ποσοστό του πληθυσμού που πάσχει από παχυσαρκία κάθε χρόνο στην Ευρωπαική Ένωση. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και η τακτική σωματική άσκηση παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι σήμερα καταναλώνουν πάρα πολλές θερμίδες και κινούνται ελάχιστα. Ολοένα περισσότερα παιδιά στην Ευρώπη είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Πολλοί σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που ευθύνονται για πρόωρους θανάτους.

Ακατάλληλα προϊόντα Διατροφή
Διατροφή
Αυστηρότεροι έλεγχοι για τα επικίνδυνα προϊόντα

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοινώνουν κοινές δράσεις για την προστασία των καταναλωτών από τα επικίνδυνα προϊόντα. Κάθε εβδομάδα η ΕΕ δημοσιεύει ένα νέο κατάλογο προϊόντων τα οποία προκαλούν ανησυχία όσον αφορά την ασφάλειά τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι κινεζικής προέλευσης, αν και πολλά προέρχονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.Οι προειδοποιήσεις μας υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να επαγρυπνούμε συνεχώς έτσι ώστε τα θέματα ασφάλειας να βρίσκονται πάντοτε στην κορυφή των πολιτικών μας προτεραιοτήτων.

Wheat Διατροφή
Διατροφή
Ποιος θα ταίσει εκείνους που πεινάνε;

Σίγουρα όχι οι εταιρείες των μεταλλαγμένων!Η πρόσφατη επισιτιστική κρίση που έπληξε πολλές χώρες του πλανήτη και ιδιαίτερα τις πιο φτωχές και ευπαθείς χώρες, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, 37 χώρες πλήττονται από ανεπάρκεια τροφίμων. Με άλλα λόγια, εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη πεινάνε!

Greenpeace Διατροφή
Διατροφή
Κίνδυνος, μεταλλαγμένα τρόφιμα!

Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί μπορούν να διασταυρωθούν με φυσικούς οργανισμούς και να αναπαραχθούν, να μεταναστεύσουν και να μεταφερθούν, με απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες συνέπειες. Η απελευθέρωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον είναι μια μη αντιστρεπτή διαδικασία: δεν υπάρχει τρόπος να τους αποσύρουμε όταν διαπιστώσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις τους. Η γενετική ρύπανση αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.