l Διατροφή
Διατροφή
Διατροφή και μεταβολικό σύνδρομο

Η παχυσαρκία και η εναπόθεση λίπους στην κοιλιά συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη και το σακχαρώδη διαβήτη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη και η υπεργλυκαιμία, η υπερτριγλυκεριδαμία και η υπέρταση αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο ακόμη και σε ασθενείς που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος.

src GIs Διατροφή
Διατροφή
Η δίαιτα μετά από εγχείρηση καρδιάς

Από την αρχή θα πρέπει να τονιστεί ότι η δίαιτα πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Όπως το κάθε ένδυμα είναι προσαρμοσμένο στον σωματότυπο αυτού που το φορά, έτσι και η δίαιτα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα μέτρα και τα δεδομένα κάθε ασθενή ξεχωριστά.

src wikkipedia Διατροφή
Διατροφή
Βιολογικά προϊόντα: Πού υπερέχουν και γιατί

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αναφερόμαστε στα λεγόμενα βιολογικά προϊόντα. Ενώ κάποτε μπορούσε κανείς να τα προμηθευτεί μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα, τώρα μπορεί να τα αγοράσει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή σε οπωροπωλεία.

src lifemag Διατροφή
Διατροφή
Το υψόμετρο βοηθά στην απώλεια βάρους

Αν κουραστήκατε να ακολουθείτε όλες αυτές τις βασανιστικές δίαιτες και τα εξαντλητικά γυμναστήρια για να χάσετε κιλά, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι άλλο: να ζήσετε σε κάποιο ψηλό βουνό, αφού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η διαβίωση σε μεγάλο υψόμετρο μειώνει την όρεξη.

src dairycounci Διατροφή
Διατροφή
Γιαούρτι, τροφή κατά της παχυσαρκίας και της γήρανσης

Το 35% των Ευρωπαίων είναι παχύσαρκοι και το ποσοστό αυτό αυξάνεται διαρκώς, λόγω των αυξημένων ποσοτήτων τροφής και της καθιστικής ζωής. Ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει 40% περισσότερη τροφή και περπατά 1300% λιγότερη απόσταση από τον άνθρωπο του 1960.

src essentiallyhealthyfood Διατροφή
Διατροφή
Η Διατροφή στην Ελλάδα

Η κατανάλωση ζωικών λιπών άρχισε να αυξάνεται από τη δεκαετία του 80 χωρίς ωστόσο να υποκαταστήσει την κατανάλωση φυτικής προέλευσης ελαίων, υπερδιπλασιάστηκε η κατανάλωση ζάχαρης και οι διαφοροποίηθηκε το προφίλ της ελληνικής διατροφής.

src hojomarkham Διατροφή
Διατροφή
Η παράλειψη του πρωινού προσθέτει κιλά

Eίναι γνωστό ότι εάν παραλείψουμε το πρωινό γεύμα θα καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νεώτερη μελέτη του Imperial College London εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Οι ερευνητές εξέτασαν την εγκεφαλική λειτουργία 20 υγιών ενηλίκων.

src bbsrc Διατροφή
Διατροφή
Τι είναι τα προβιοτικά και που μπορούν να βοηθήσουν;

Τα προβιοτικά είναι εμπλουτισμένες δόσεις των ειδικών βακτηρίων του εντέρου μας, που λαμβάνονται μέσω της διατροφής μας. Η γνωστότερη ως η καλή χλωρίδα του πεπτικού σωλήνα αποτελείται από πλήθος βακτηρίων που βοηθούν στον καταβολισμό των τροφών.