src essentiallyhealthyfood Διατροφή
Διατροφή
Μεσογειακή διατροφή κατά του καρκίνου του δέρματος

Στα συμπεράσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της εμφάνισης του επιθετικού καρκίνου του δέρματος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

src mit Διατροφή
Διατροφή
Τα φρούτα μειώνουν έως 40% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού νοσήματος έως 40%, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Όσο περισσότερα φρούτα τρώνε καθημερινά οι άνθρωποι, τόσο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειώνεται

src smokyhillbisonco Διατροφή
Διατροφή
Το καλοψημένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου. Το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου μέχρι το κρέας να καρβουνιάσει, μπορεί να δημιουργήσουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

src wordpress Διατροφή
Διατροφή
Η ζάχαρη δεν αγαπά την καρδιά με βάση νέα μελέτη

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατεργασμένων ή έτοιμων τροφίμων τα οποία περιέχουν ζάχαρη συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα της καλής χοληστερίνης HDL-C, καθώς και υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, που αποτελούν παράγοντες κινδύνου.

src fourstates Διατροφή
Διατροφή
Σύστημα προειδοποίησης επικίνδυνων τροφών

Τι είναι χειρότερο από το να βρεις ένα σκουλήκι στο μήλο σου; Να βρεις μισό σκουλήκι. Ενώ η παρουσία ενός σκουληκιού στο φρούτο θεωρείται κάτι φυσικό και μπορεί να είναι ένδειξη βιολογικής προέλευσης, άλλα είδη μόλυνσης των τροφίμων μπορεί να είναι επικίνδυνα.

src mii Διατροφή
Διατροφή
Αλάτι ή μαγειρικό άλας, πόσο καλά το γνωρίζουμε;

Κυρίως αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και είναι βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Με αυτό αλατίζουμε τα τρόφιμα και παρασκευάζουμε τα αλίπαστα. Το αλάτι είναι πολύ διαδεδομένο στη φύση. Βρίσκεται διαλυμένο στο νερό της θάλασσας και στο νερό ορισμένων λιμνών.

Ακατάλληλα προϊόντα Διατροφή
Διατροφή
Παχυσαρκία, 10 λόγοι για να την αποφύγετε

Η παχυσαρκία είναι η συχνότερη διατροφική διαταραχή με κύρια αιτία τη λήψη τροφής σε ποσότητα μεγαλύτερη από όσο επιβάλλουν οι ανάγκες και η φυσική δραστηριότητα. Ο ορισμός της παχυσαρκίας γίνεται με το δείκτη μάζας σώματος.

src mit Διατροφή
Διατροφή
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στη ζωή μας

Ένας τρόπος βελτίωσης της φυτικής και της ζωικής παραγωγής είναι οι ελεγχόμενες από τον άνθρωπο διασταυρώσεις φυτών και ζώων που πραγματοποιούνται με τη διασταύρωση οργανισμών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.