src paralympic Άθληση
Άθληση
Η Ιστιοπλοϊα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και πέρα από αυτούς

Η Ιστιοπλοΐα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και τις δραστηριότητες πολλών λαών της αρχαιότητας, οι οποίοι κυριάρχησαν και εξαπλώθηκαν στον κόσμο εξαιτίας της εξαιρετικής ναυτικής τους ικανότητας. Το πρώτο αναγνωρισμένο ιστιοπλοϊκό έπαθλο, το κύπελλο Cumberland, καθιερώθηκε το 1715 και διεξάγεται μέχρι σήμερα.

src athleticclubs Άθληση
Άθληση
Οι Έλληνες αθλούνται λιγότερο από όλους στην Ευρώπη

Οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους ευρωπαίους πολίτες που αθλούνται λιγότερο στους 27,σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 3% των Ελλήνων,των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνουν ότι αθλούνται τακτικά, το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται κάπως συχνά, το 15% σπάνια και το 67% ποτέ.

src MIT Άθληση
Άθληση
Η άρση βαρών είναι ατομικό άθλημα για δυνατούς αθλητές

Το αγώνισμα διακρίνεται σε πολλές κατηγορίες ανάλογα με το βάρος του αθλητή. Οι αθλητές του αγωνίσματος αυτού ονομάζονται αρσιβαρίστες. Το άθλημα αυτό δεν συνιστάται για παιδιά και εφήβους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

src huntleymountmc Άθληση
Άθληση
Άσκηση και διατροφή, τα μεγάλα όπλα κατά του καρκίνου

Κυρίαρχο ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του καρκίνου έχει ο τρόπος ζωής με σειρά προτεραιότητας την άσκηση, την αποφυγή της παχυσαρκίας και τη διατροφή. Νεότερες μάλιστα μελέτες αναφέρουν ότι η παχυσαρκία είναι χειρότερη ακόμα και από το κάπνισμα, όσον αφορά στην εμφάνισης μια ευρύτατης ομάδας καρκίνων.

src sheknows Άθληση
Άθληση
Γιατί το τανγκό είναι θεραπευτικό

Το τανγκό μπορεί να γεννήθηκε ως κοινωνικός χορός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε και σε θεραπευτικό μέσο. Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι το κράτημα του χεριού και το τρυφερό χάδι που αισθάνεται κάποιος, όταν χορεύει τανγκό, ανεβάζει τα επίπεδα της οξιτοκίνης, η οποία συμβάλλει στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και τη διαστολή των αρτηριών. Έτσι, δημιουργείται μία θετική διάθεση, που βοηθά στην καταπολέμηση της ανησυχίας και του άγχους.

src thailand travelonline Άθληση
Άθληση
Ανακαλύφθηκε το μυστικό της αντοχής των μαραθωνοδρόμων

Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του φίνις. Μία νέα έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού.

src ΕΕ Άθληση
Άθληση
Ο γενικός διευθυντής της WADA για τον αθλητισμό και το ντόπινγκ

Το γενετικό ντόπινγκ και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις, οι διαφορές στις ποινές που επιβάλλονται από κάθε χώρα και οι ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων γύρω από τη χρήση του γενετικού προφίλ των αθλητών ήταν μερικά από τα ζητήματα που ετέθησαν από τα μέλη του Ερωπαϊκού Κοινοβουλίου στον David Howman.

src ΑΠΕ ΜΠΕ Άθληση
Άθληση
Το καλύτερο παπούτσι είναι αυτό που μας χάρισε η φύση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παπουτσωμένοι δρομείς τείνουν να ακουμπάνε το έδαφος με τις φτέρνες τους πρώτα, ενώ οι ξυπόλυτοι ακουμπάνε πρώτα το μπροστινό μέρος του πέλματος πίσω από το μεγάλο δάχτυλο, τη μέση ή τις πλευρές του πέλματος. Στην δεύτερη περίπτωση, το χτύπημα του ποδιού στο έδαφος είναι πιο ασφαλές και λιγότερο επικίνδυνο να προκαλέσει ζημιά στο πόδι.