Ταύγετος Κουμουστά Άθληση
Άθληση
Αναρρίχηση, ένα άθλημα απαιτήσεων

Η αναρρίχηση απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Αποτελεί την ιδανική λύση για τον άνθρωπο που αγαπά την περιπέτεια, την εξερεύνηση και σέβεται τους νόμους και τη δυναμική ισορροπία της φύσης. Διακρίνεται στην κλασσική αναρρίχηση που διεξάγεται με κανόνες και στο bouldering που γίνεται ελεύθερα.

src mit edu Άθληση
Άθληση
Πετοσφαίριση ή πιο απλά βόλεϊ

Το γήπεδο του βόλεϊ έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με διαστάσεις: 9x18 μ. Πρέπει να περιβάλλεται από ελέυθερη ζώνη, η οποία στις μεγάλες διοργανώσεις απέχει 7 ως 9 μέτρα από τις τελικές γραμμές και 3 ως 5 μ. από τις πλευρικές. Συνήθως το γήπεδο του βόλεϊ είναι σε κλειστό χώρο αλλά μπορεί να διεξαχθεί και σε ανοιχτό.

src wallpapergate Άθληση
Άθληση
Αντισφαίριση, ένα ιδιαίτερο άθλημα

Η Αντισφαίριση, γνωστή με τη ξενόγλωσση ονομασία τένις είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια κοίλη λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Με προέλευση την Ευρώπη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο.

src paralympic Άθληση
Άθληση
Η Ιστιοπλοϊα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και πέρα από αυτούς

Η Ιστιοπλοΐα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και τις δραστηριότητες πολλών λαών της αρχαιότητας, οι οποίοι κυριάρχησαν και εξαπλώθηκαν στον κόσμο εξαιτίας της εξαιρετικής ναυτικής τους ικανότητας. Το πρώτο αναγνωρισμένο ιστιοπλοϊκό έπαθλο, το κύπελλο Cumberland, καθιερώθηκε το 1715 και διεξάγεται μέχρι σήμερα.

src huntleymountmc Άθληση
Άθληση
Άσκηση και διατροφή, τα μεγάλα όπλα κατά του καρκίνου

Κυρίαρχο ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του καρκίνου έχει ο τρόπος ζωής με σειρά προτεραιότητας την άσκηση, την αποφυγή της παχυσαρκίας και τη διατροφή. Νεότερες μάλιστα μελέτες αναφέρουν ότι η παχυσαρκία είναι χειρότερη ακόμα και από το κάπνισμα, όσον αφορά στην εμφάνισης μια ευρύτατης ομάδας καρκίνων.

src thailand travelonline Άθληση
Άθληση
Ανακαλύφθηκε το μυστικό της αντοχής των μαραθωνοδρόμων

Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του φίνις. Μία νέα έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού.

src ΕΕ Άθληση
Άθληση
Ο γενικός διευθυντής της WADA για τον αθλητισμό και το ντόπινγκ

Το γενετικό ντόπινγκ και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις, οι διαφορές στις ποινές που επιβάλλονται από κάθε χώρα και οι ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων γύρω από τη χρήση του γενετικού προφίλ των αθλητών ήταν μερικά από τα ζητήματα που ετέθησαν από τα μέλη του Ερωπαϊκού Κοινοβουλίου στον David Howman.

src ΑΠΕ ΜΠΕ Άθληση
Άθληση
Το καλύτερο παπούτσι είναι αυτό που μας χάρισε η φύση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παπουτσωμένοι δρομείς τείνουν να ακουμπάνε το έδαφος με τις φτέρνες τους πρώτα, ενώ οι ξυπόλυτοι ακουμπάνε πρώτα το μπροστινό μέρος του πέλματος πίσω από το μεγάλο δάχτυλο, τη μέση ή τις πλευρές του πέλματος. Στην δεύτερη περίπτωση, το χτύπημα του ποδιού στο έδαφος είναι πιο ασφαλές και λιγότερο επικίνδυνο να προκαλέσει ζημιά στο πόδι.