src ΑΠΕ ΜΠΕ Άθληση
Άθληση
Το καλύτερο παπούτσι είναι αυτό που μας χάρισε η φύση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παπουτσωμένοι δρομείς τείνουν να ακουμπάνε το έδαφος με τις φτέρνες τους πρώτα, ενώ οι ξυπόλυτοι ακουμπάνε πρώτα το μπροστινό μέρος του πέλματος πίσω από το μεγάλο δάχτυλο, τη μέση ή τις πλευρές του πέλματος. Στην δεύτερη περίπτωση, το χτύπημα του ποδιού στο έδαφος είναι πιο ασφαλές και λιγότερο επικίνδυνο να προκαλέσει ζημιά στο πόδι.

src skibbereen Άθληση
Άθληση
Παραολυμπιακοί Αγώνες και η συμετοχή της Ελλάδας

Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο.

src paralympic Άθληση
Άθληση
Τζούντο, μια σύχρονη περιγραφή

Οι δύο αθλητές (τζουντόκα) φορούν ο ένας μπλε και ο άλλος λευκή στολή που ονομάζεται και τζουντόγκι και αγωνίζονται για πέντε λεπτά. Ο αγώνας διευθύνεται από έναν κεντρικό διαιτητή και δύο κριτές με ισότιμη γνώμη.

src paralympic Άθληση
Άθληση
Ποδόσφαιρο 7x7

Το Ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο και το Ποδόσφαιρο 7x7 αποτελεί ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα για αθλητές με κινητικές αναπηρίες. Ξεκινώντας από το 1978, το Ποδόσφαιρο 7x7 έχει εξαπλωθεί σε πάρα πολλές χώρες, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους φιλάθλους.

src grvsports Άθληση
Άθληση
Η λευκή βίβλος, ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τον αθλητισμό

Η πρώτη ευρωπαiκή πρωτοβουλία για τον αθλητισμό χαράσσει τη στρατηγική για το μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, αθλητισμός μπορεί να σημαίνει να πανηγυρίζεις για την αγαπημένη ποδοσφαιρική σου ομάδα, να ιδρώνεις στο ποδήλατο ή να κάνεις αερόμπικ.

src paralympic Άθληση
Άθληση
Ποδόσφαιρο 5x5, Ποδόσφαιρο Τυφλών

Το Ποδόσφαιρο 5x5, που στην Ελλάδα είναι γνωστό και με την ονομασία Ποδόσφαιρο Τυφλών, είναι ένα δημοφιλές άθλημα για τυφλούς αθλητές και αθλητές με μειωμένη όραση. Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας παίζεται από δύο ομάδες των 10 αθλητών εκ των οποίων τέσσερις τυφλοί αθλητές και ένας τερματοφύλακας με μειωμένη ή κανονική όραση βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου και πέντε είναι αναπληρωματικοί. Ένας αγώνας Ποδοσφαίρου 5x5 έχει διάρκεια 50 λεπτών και πραγματοποιείται σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Ενδιάμεσα παρεμβάλλεται ένα 10λεπτο διάλειμμα.

src voetbalkrant Άθληση
Άθληση
Doping, το Φαινόμενο της Ντροπής

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, παρέστη χθες στη διημερίδα με θέμα: Doping: Το Φαινόμενο της Ντροπής για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις Ανθρώπινες Αξίες, που διοργάνωσε το E.C.Qua.L. (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ποιότητα της Ζωής) στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στην παρέμβασή του, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: Η ύπαρξη του ντόπινγκ στον αθλητισμό σημαίνει ότι έχουν καταλυθεί όλες οι αρχές στις οποίες βασίζεται ο αθλητισμός, ότι δεν έχουν τηρηθεί οι αθλητικοί κανόνες.

src yppol Άθληση
Άθληση
Η άποψη του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη

Υπάρχουν μεγάλα και καλά γήπεδα, αλλά η πλειοψηφία τους χρειάζεται βελτιώσεις. Πράγματι χρειαζόμαστε και νέα γήπεδα. Μεγάλες ομάδες δεν έχουν το δικό τους χώρο, για αυτό το λόγο η Πολιτεία παραχωρεί χώρους, για να μπορούν να κατασκευάσουν γήπεδο σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, στο οποίο θα μπορεί να πάει η οικογένεια. Αυτό κάναμε με τον Ηρακλή, που απομένει μόνο η δημοπράτηση της κατασκευής του γηπέδου του. Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία και με τη Λάρισα, η οποία αρχίζει την κατασκευή του γηπέδου της, που θα είναι έτοιμο το 2011.