Ποδηλασία Άθληση
Άθληση
Πάμε για ορθοπεταλιές !!!

Οι δύσκολοι όροι διαβίωσης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος απαιτούν άμεσα την αλλαγή των πρακτικών μας και τη στροφή μας σε πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, που για τους περισσότερους αποτελεί πλέον ανάμνηση από την παιδική ηλικία. Με βάση αυτή τη διαπίστωση και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Περιβάλλον Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση σε Πόλεις- Λιμάνια: ο κόλπος της Ελευσίνας το 2020

src olimp HR Άθληση
Άθληση
Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Με συμμετοχή 160 πρωταθλητών και πρωταθλητριών και από τις 10 χώρες της χερσονήσου μας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 16ο βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ανδρών γυναικών που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ. Έξι Χώρες, Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία, θα πάρουν μέρος με πλήρεις ομάδες, ενώ με μικρότερες αποστολές θα εκπροσωπηθούν οι Βοσνία Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Μολδαβία.

src grvsports Άθληση
Άθληση
Εκδήλωση βράβευσης Ολυμπιονικών του Πεκίνου

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, τίμησαν τους Έλληνες αθλητές, που κατέκτησαν θέση στην πρώτη οκτάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, στο Ο.Α.Κ.Α. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές δημοτικού και γυμνασίου από σχολεία όμορων Δήμων, που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Ολυμπιονίκες, να φωτογραφηθούν με τους αθλητές και να πάρουν αυτόγραφα.

src paralympic Άθληση
Άθληση
Φωτογραφικό λεύκωμα της Παραολυμπιακής Ομάδας

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρου Δουβή, του προέδρου του ΠΣΑΤ Παύλου Γερακάρη Παραολυμπιονικών και στελεχών του Παραολυμπιακού Κινήματος και δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009 η παρουσίαση του συλλεκτικού φωτογραφικού λευκώματος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

src voetbalkrant Άθληση
Άθληση
Νέος έλεγχος ντόπινγκ από τους Γερμανούς

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν έναν ειδικό έλεγχο για τον εντοπισμό μιας νέας χημικής ουσίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές για την αύξηση των επιδόσεών τους. Ο έλεγχος έχει την ικανότητα να εντοπίζει τις ονομαζόμενες βενζοθιαζεπίνες, έστω και σε πολύ μικρές ποσότητες στο αίμα και στα ούρα των αθλητών. Η συγκεκριμένη κατηγορία χημικών ουσιών αποτελεί ένα νέο φάρμακο για νοσήματα της καρδιάς, που όπως δείχνουν οι πρώτες παρατηρήσεις των επιστημόνων έχει ταυτόχρονα και πολύ σημαντικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση και ανανέωση του μυϊκού συστήματος.

Ολυμπία Άθληση
Άθληση
Άθληση, μια πανάρχαιη αρετή

Άθληση μπορεί να είναι η ενασχόληση με ένα αγώνισμα, η σωματική άσκηση γενικότερα χωρίς να εστιάζεται σε συγκεκριμένο πεδίο ή τέλος μια σωματική και ταυτόχρονα ψυχική δοκιμασία του ανθρώπου, σύμφωνα με το λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας. Ποια είναι όμως η ουσιαστική σημασία του όρου άθληση στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου;