src GIs Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, η δύναμη του συνειδητού καταναλωτή

Αρκετοί από εμάς γνωρίζουν ότι οι καθημερινές καταναλωτικές μας επιλογές συμβάλλουν (σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό) στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας.Τι κάνουμε όμως όταν φτάσει η στιγμή να επιλέξουμε;

src culture Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Επιγραφικό Μουσείο

Το Επιγραφικό Μουσείο είναι μοναδικό στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται 13.536 επιγραφές, γραμμένες κατά κύριο λόγο στην ελληνική γλώσσα. Χρονολογικά καλύπτουν την περίοδο από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους έως τους παλαιοχριστιανικούς.

Γόλα Λακωνίας Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος: Αλήθεια,... γιατί γιορτάζουμε;

Η χώρα μας έχει να επιδείξει μια σειρά από διακρίσεις σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Τελευταία στην ανάπτυξη ΑΠΕ, αύξηση εκπομπών CO2, καταδίκες από Ευρωπαικό Δικαστήριο. Ουραγός στην προστασία περιβάλλοντος. Αλήθεια ... γιατί γιορτάζουμέ; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θυμίζουμε μερικά από τα πιο πρόσφατα περιβαλλοντικά επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης.Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

src culture gr Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Μουσείο βασιλικών τάφων Αιγών

Με την αποκάλυψη των βασιλικών τάφων των Αιγών, το 1977, άρχισε αμέσως η συντήρηση των περίφημων τοιχογραφιών που τους διακοσμούσαν. Παράλληλα, δημιουργήθηκε επιτόπου εργαστήριο συντήρησης για την διάσωση και αποκατάσταση των εξαιρετικά σημαντικών κινητών ευρημάτων που περιείχαν. Για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε το 1993 υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

src nikomachus Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Choice box: ένα κουτί για την έκφραση των επιλογών σας

Μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει των ευρωεκλογών του 2009 είναι ένα κουτί (choice box) σε μέγεθος δωματίου που περιλαμβάνει οπτικοακουστικά μέσα, δια των οποίων οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τις επιλογές τους σε διάφορα θέματα, να θέσουν ερωτήσεις και να μαγνητοφωνήσουν τα μηνύματά τους. Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα θα προβληθούν μάλιστα στο τηλεοπτικό κανάλι του Κοινοβουλίου (europarlTV), το Youtube ή εξωτερικές οθόνες στις Βρυξέλλες.

Ευρώπη 01 Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Τα καλύτερα έργα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς το 2009

Η Ευρωπαική Ένωση και η οργάνωση Europa Nostra επέλεξαν 28 υποψήφιους του ετήσιου διαγωνισμού για την πολιτιστική κληρονομιά που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαική Ένωση μαζί με την Europa Nostra. Τα επτά πρώτα βραβεία και τα 21 μετάλλια θα απονεμηθούν από τον κ. Jan Figel, Επίτροπο της Ευρωπαικής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, πολιτισμού και νεολαίας, και την Αυτής Βασιλική Υψηλότητα Dona Pilar de Borbon, πρόεδρο της Europa Nostra, κατά την τελετή απονομής των ευρωπαικών βραβείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

src culture gr Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, από τα πιο σύγχρονα μουσεία στην Ελλάδα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Βυζαντινού πολιτισμού μέσα από τις πρωτότυπες εκθέσεις και την πολυσχιδή δραστηριότητα του. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση, προστασία, μελέτη και προβολή έργων τέχνης και αντικειμένων, που καλύπτουν χρονολογικά την παλαιοχριστιανική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο. Τα έργα που φυλάσσονται και προβάλλονται στους χώρους του προέρχονται από το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.

src culture gr Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισότερα από 11.000 εκθέματα.