src nikomachus Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Choice box: ένα κουτί για την έκφραση των επιλογών σας

Μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει των ευρωεκλογών του 2009 είναι ένα κουτί (choice box) σε μέγεθος δωματίου που περιλαμβάνει οπτικοακουστικά μέσα, δια των οποίων οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τις επιλογές τους σε διάφορα θέματα, να θέσουν ερωτήσεις και να μαγνητοφωνήσουν τα μηνύματά τους. Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα θα προβληθούν μάλιστα στο τηλεοπτικό κανάλι του Κοινοβουλίου (europarlTV), το Youtube ή εξωτερικές οθόνες στις Βρυξέλλες.

Ευρώπη 01 Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Τα καλύτερα έργα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς το 2009

Η Ευρωπαική Ένωση και η οργάνωση Europa Nostra επέλεξαν 28 υποψήφιους του ετήσιου διαγωνισμού για την πολιτιστική κληρονομιά που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαική Ένωση μαζί με την Europa Nostra. Τα επτά πρώτα βραβεία και τα 21 μετάλλια θα απονεμηθούν από τον κ. Jan Figel, Επίτροπο της Ευρωπαικής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, πολιτισμού και νεολαίας, και την Αυτής Βασιλική Υψηλότητα Dona Pilar de Borbon, πρόεδρο της Europa Nostra, κατά την τελετή απονομής των ευρωπαικών βραβείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

src culture gr Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, από τα πιο σύγχρονα μουσεία στην Ελλάδα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Βυζαντινού πολιτισμού μέσα από τις πρωτότυπες εκθέσεις και την πολυσχιδή δραστηριότητα του. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση, προστασία, μελέτη και προβολή έργων τέχνης και αντικειμένων, που καλύπτουν χρονολογικά την παλαιοχριστιανική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο. Τα έργα που φυλάσσονται και προβάλλονται στους χώρους του προέρχονται από το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.

src culture gr Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισότερα από 11.000 εκθέματα.

src travel4plan Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS επεξεργάστηκαν και καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Η κοινή πρόταση των οργανώσεων έρχεται να απαντήσει αφενός στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αφετέρου στις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στη σχετική Κοινοτική νομοθεσία.

src dasher Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
DARWIN NOW

Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τη γέννηση του Δαρβίνου καθώς και των 150 χρόνων από την πρώτη έκδοση του έργου του Η καταγωγή των ειδών, παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έκθεση με τίτλο Ο Δαρβίνος ΣΗΜΕΡΑ. Η έκθεση περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό σχετικά με το μεγάλο ταξίδι του Κάρολου Δαρβίνου, που αποτέλεσε το έναυσμα για τη μελέτη της ποικιλομορφίας των οργανισμών, τη διατύπωση της θεωρίας του και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην εποχή του.

SeaWorld Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Όχι άλλες νεκρές φάλαινες!

Με αφορμή την επιστροφή του φαλαινοθηρικού στόλου από το Νότιο Ωκεανό, η Greenpeace κάνει έκκληση στην Ιαπωνική Κυβέρνηση να προχωρήσει στον τερματισμό του άδικου σκοτωμού των φαλαινών.Aκτιβιστές της Greenpeace υποδέχτηκαν τον Ιαπωνικό φαλαινοθηρικό στόλο, στο Σιμονοσέκι. Στα χέρια τους κρατούσαν πανό με το μήνυμα: Φαλαινοθηρία στον Νότιο Ωκεανό: Παρανομίες, ψέματα και 1,2 δισεκατομμύρια Γεν (9 εκατομμύρια ) των φορολογούμενων πολιτών.

WWFbear Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ΛΑΖΑΡΟΣ κι ο ΒΑΙΟΣ ξαναβρήκαν τη μαμά τους...

Το πρωί του Σαββάτου, 11 Απριλίου θηλυκή αρκούδα με 2 μικρά ηλικίας μόλις 3-4 μηνών εισέβαλε σε εκτροφείο αγριογούρουνων, λίγα μόλις χιλιόμετρα δυτικά της Πτολεμαίδας. Η αρκούδα πέρασε άνετα το χαμηλό φράχτη σε αναζήτηση τροφής, αφήνοντας έξω τα αρκουδάκια της να περιμένουν. Η ύπαρξη υποτυπώδους ηλεκτρικής περίφραξης στο εκτροφείο με μία μόλις σειρά σύρματος (απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις σειρές και με διαφορετική διάταξη) δεν εμπόδισε καθόλου την αρκούδα.