src travel4plan Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS επεξεργάστηκαν και καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Η κοινή πρόταση των οργανώσεων έρχεται να απαντήσει αφενός στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αφετέρου στις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στη σχετική Κοινοτική νομοθεσία.

src dasher Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
DARWIN NOW

Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τη γέννηση του Δαρβίνου καθώς και των 150 χρόνων από την πρώτη έκδοση του έργου του Η καταγωγή των ειδών, παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έκθεση με τίτλο Ο Δαρβίνος ΣΗΜΕΡΑ. Η έκθεση περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό σχετικά με το μεγάλο ταξίδι του Κάρολου Δαρβίνου, που αποτέλεσε το έναυσμα για τη μελέτη της ποικιλομορφίας των οργανισμών, τη διατύπωση της θεωρίας του και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην εποχή του.

SeaWorld Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Όχι άλλες νεκρές φάλαινες!

Με αφορμή την επιστροφή του φαλαινοθηρικού στόλου από το Νότιο Ωκεανό, η Greenpeace κάνει έκκληση στην Ιαπωνική Κυβέρνηση να προχωρήσει στον τερματισμό του άδικου σκοτωμού των φαλαινών.Aκτιβιστές της Greenpeace υποδέχτηκαν τον Ιαπωνικό φαλαινοθηρικό στόλο, στο Σιμονοσέκι. Στα χέρια τους κρατούσαν πανό με το μήνυμα: Φαλαινοθηρία στον Νότιο Ωκεανό: Παρανομίες, ψέματα και 1,2 δισεκατομμύρια Γεν (9 εκατομμύρια ) των φορολογούμενων πολιτών.

WWFbear Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ΛΑΖΑΡΟΣ κι ο ΒΑΙΟΣ ξαναβρήκαν τη μαμά τους...

Το πρωί του Σαββάτου, 11 Απριλίου θηλυκή αρκούδα με 2 μικρά ηλικίας μόλις 3-4 μηνών εισέβαλε σε εκτροφείο αγριογούρουνων, λίγα μόλις χιλιόμετρα δυτικά της Πτολεμαίδας. Η αρκούδα πέρασε άνετα το χαμηλό φράχτη σε αναζήτηση τροφής, αφήνοντας έξω τα αρκουδάκια της να περιμένουν. Η ύπαρξη υποτυπώδους ηλεκτρικής περίφραξης στο εκτροφείο με μία μόλις σειρά σύρματος (απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις σειρές και με διαφορετική διάταξη) δεν εμπόδισε καθόλου την αρκούδα.

src worldpress Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α, ιδρύθηκε το 1987 αρ. εγκρίσεως 155.110.10.88 Πρωτ. Πατρώνκαι έγινε τροποποίηση του Καταστατικού της που εγκρίθηκε με την αριθμό 1696.2007 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και δημοσιεύθηκε στις 20.03.2007. Είναι μία μη Κυβερνητική και μη Κερδοσκοπική Εθελοντική Οργάνωση. Μέλη της είναι σήμερα ενενήντα τέσσερις Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Σ.Ε.Α ανά την Επικράτεια.

src abcteach Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Κάθε φέτος και καλύτερα!

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 14η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2009 που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαϊου 2009. Η Μεσόγειος ήταν ανέκαθεν δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των γειτονικών λαών και τον υπόλοιπο κόσμο, πηγή πλούτου για τις παράκτιες κοινωνίες αλλά και ένας σημαντικός -για ολόκληρο τον πλανήτη- βιότοπος με σημαντικά είδη και οικοσυστήματα.

src greenpeace Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η κατασκευή υβριδικής μονάδας είναι κοντά στην υλοποίησή της

Το 2009 ξεκίνησε δυναμικά, καθώς μετά την επιτυχημένη μας δράση της δενδροφύτευσης στο Αλιβέρι, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και της Greenpeace, επίσημα απέρριψε οριστικά τη χρήση του λιθάνθρακα. Και τα καλά νέα, συνεχίζουν! Μετά την νίκη κατά του λιθάνθρακα στην ηπειρωτική Ελλάδα, όλα δείχνουν πως μία ακόμα εξίσου σημαντική νίκη είναι κοντά, αυτή τη φορά κατά του πετρελαίου στα νησιά του Αιγαίου.

src starrynightlights Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ώρα της Γης: Μήνυμα εστάλη!

Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, στέλνοντας ένα εκτυφλωτικό μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι Έλληνες με την ενθουσιώδη τους ανταπόκριση στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία ψήφισαν και αυτοί υπέρ της Γης και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.