src worldpress Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α, ιδρύθηκε το 1987 αρ. εγκρίσεως 155.110.10.88 Πρωτ. Πατρώνκαι έγινε τροποποίηση του Καταστατικού της που εγκρίθηκε με την αριθμό 1696.2007 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και δημοσιεύθηκε στις 20.03.2007. Είναι μία μη Κυβερνητική και μη Κερδοσκοπική Εθελοντική Οργάνωση. Μέλη της είναι σήμερα ενενήντα τέσσερις Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Σ.Ε.Α ανά την Επικράτεια.

src abcteach Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Κάθε φέτος και καλύτερα!

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 14η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2009 που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαϊου 2009. Η Μεσόγειος ήταν ανέκαθεν δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των γειτονικών λαών και τον υπόλοιπο κόσμο, πηγή πλούτου για τις παράκτιες κοινωνίες αλλά και ένας σημαντικός -για ολόκληρο τον πλανήτη- βιότοπος με σημαντικά είδη και οικοσυστήματα.

src greenpeace Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η κατασκευή υβριδικής μονάδας είναι κοντά στην υλοποίησή της

Το 2009 ξεκίνησε δυναμικά, καθώς μετά την επιτυχημένη μας δράση της δενδροφύτευσης στο Αλιβέρι, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και της Greenpeace, επίσημα απέρριψε οριστικά τη χρήση του λιθάνθρακα. Και τα καλά νέα, συνεχίζουν! Μετά την νίκη κατά του λιθάνθρακα στην ηπειρωτική Ελλάδα, όλα δείχνουν πως μία ακόμα εξίσου σημαντική νίκη είναι κοντά, αυτή τη φορά κατά του πετρελαίου στα νησιά του Αιγαίου.

src starrynightlights Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ώρα της Γης: Μήνυμα εστάλη!

Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, στέλνοντας ένα εκτυφλωτικό μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι Έλληνες με την ενθουσιώδη τους ανταπόκριση στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία ψήφισαν και αυτοί υπέρ της Γης και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

src kerty edu Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων του Θριασίου Πεδίου

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και τον Δήμο της Ελευσίνας, ως βασικούς εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ΕΛΕΥΣΙΝΑ, διοργανώνει Τραπέζι Εργασίας με θέμα Η βιώσιμη διαχείριση των στερεών-υγρών αποβλήτων του Θριασίου Πεδίου την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 στις 17:00 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Ενημέρωσης Ελευσίνας (πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο).

src Arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Παρόλο που ο φετινός Μάρτης είναι άνοιξη και χειμώνας μαζί, οι αρκούδες πιστές στο κάλεσμα της φύσης μύρισαν την άνοιξη κι άρχισαν να ξυπνούν. Για τις πρώην αιχμάλωτες αρκούδες του Καταφυγίου είναι πολύ σημαντικό που ακολουθούν φυσικό βιολογικό κύκλο και πέφτουν σε χειμέριο ύπνο. Μέσα στο χιονισμένο Καταφύγιο της Αρκούδας, στο Νυμφαίο της Φλώρινας ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο και οι 13 αρκούδες. Ο υπέργηρος για τα παγκόσμια δεδομένα ορίου ζωής των αρκούδων (20-25 έτη) σαραντατεσσάρης Ανδρέας, τα κατάφερε και φέτος και ξύπνησε ακμαίος.

src starrynightlights Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ώρα της Γης - Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα!

Η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με την εντυπωσιακή συμμετοχή της στην Ώρα της Γης. Το δυναμικό παρών περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μας δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης.

src mesogios SOS Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
2G FESTIVAL, Ήμασταν όλοι εκεί!

Το Σαβατοκύριακο 7 και 8 Μαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο χώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων το πολύ-πολιτισμικό φεστιβάλ 2G Multicultural Festival από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Το φεστιβάλ ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Learning About Us Through Culture, το οποίο είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2007.Σκοπός του προγράμματος ήταν η επικοινωνία των διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν στις μοντέρνες ευρωπαϊκές πόλεις.