src forestwander Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στηρίζει πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Η οξυμένη οικολογική κρίση φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου οι πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος υπολείπονται κατά πολύ ακόμα και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η ενεργοποίηση των πολιτών είναι από τους αποτελεσματικότερους τρόπους πίεσης για λήψη ουσιαστικών μέτρων. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν και αυτοί τις πρωτοβουλίες φορέων και οργανώσεων.

SeaWorld Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. Σήμερα, είναι μια οργάνωση με χιλιάδες υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, με παρεμβάσεις και συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και Εύρω-Μεσογειακό επίπεδο. Ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στις μη βιώσιμες πρακτικές και πολιτικές.

Sparta Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Βραβεία για πράσινο αστικό περιβάλλον

Στοκχόλμη και Αμβούργο οι πρώτες πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Η Βουδαπέστη κερδίζει το βραβείο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας. Η ανάγκη για καθαρή και βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων δεν ήταν ποτέ επιτακτικότερη από σήμερα που το 74% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζει πλέον σε αστικά κέντρα 5.000 κατοίκων και πάνω. Επιχειρώντας να ενθαρρύνει τέτοιου είδους ανάπτυξη, η Ένωση καθιέρωσε τον θεσμό της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ταύγετος Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Στις 20:30, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή Ώρα της Γης. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009.

src communitynorthbc Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Μια κοινότητα σχολείων στο Διαδίκτυο

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν νέα διάσταση στο δικτυακό τόπο eTwinning. Αρχικά ξεκίνησε ως σχέδιο προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μέσω Διαδικτύου. Τέσσερα όμως χρόνια αργότερα, ο δικτυακός αυτός τόπος έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερηφανεύεται: έχει γίνει ένα δημοφιλές δίκτυο επικοινωνίας εκπαιδευτικών. Μέχρι στιγμής, 55.000 περίπου εκπαιδευτικοί, διευθυντές και βιβλιοθηκάριοι σχολείων από 29 χώρες έχουν εγγραφεί στη δωρεάν δικτυακή πύλη του eTwinning, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

src adultschool Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Καθιέρωση βραβείου υγείας της ΕΕ για δημοσιογράφους

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιερώνει για πρώτη φορά το βραβείο υγείας της ΕΕ για δημοσιογράφους του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου. Η απονομή αυτού του διεθνούς κύρους βραβείου αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εκστρατείας Η Ευρώπη για τους ασθενείς που πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή. Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση αλλά και προβολή της υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας, στον τομέα της υγείας, σε όλη την Ευρώπη.

Γόλα Λακωνίας Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Το WWF Ελλάς δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του χωρίς τη δική σας υποστήριξη!

Το WWF Ελλάς δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του χωρίς τη δική σας υποστήριξη! Οι υποστηρικτές μας είναι η δύναμη και η φωνή της οργάνωσης. Οι υποστηρικτές μας δεν είναι απλοί αριθμοί. Οι υποστηρικτές είναι για το WWF Ελλάς οι σταθεροί και πολύτιμοι σύμμαχοί μας στον κρίσιμο αγώνα για ζωντανό και υγιές περιβάλλον.

src arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος αφήνει τα χειμαδιά και έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί, στο περίπτερο 5 και 6 της Zootechnia (δίπλα στο Παλαί ντε Σπορ) στο χώρο της ΔΕΘ, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου σας προσκαλούν στην 5η Πανελλήνια Έκθεση Ελληνικών Ποιμενικών Σκύλων, για να γνωρίσετε από κοντά αυτή τη σπάνια φυλή. Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος με τον ανεξάρτητο, πιστό και θαρραλέο χαρακτήρα προστατεύει εδώ και αιώνες τα κοπάδια των ορεινών περιοχών της χώρας μας.