src kerty edu Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων του Θριασίου Πεδίου

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και τον Δήμο της Ελευσίνας, ως βασικούς εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ΕΛΕΥΣΙΝΑ, διοργανώνει Τραπέζι Εργασίας με θέμα Η βιώσιμη διαχείριση των στερεών-υγρών αποβλήτων του Θριασίου Πεδίου την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 στις 17:00 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Ενημέρωσης Ελευσίνας (πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο).

src Arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Παρόλο που ο φετινός Μάρτης είναι άνοιξη και χειμώνας μαζί, οι αρκούδες πιστές στο κάλεσμα της φύσης μύρισαν την άνοιξη κι άρχισαν να ξυπνούν. Για τις πρώην αιχμάλωτες αρκούδες του Καταφυγίου είναι πολύ σημαντικό που ακολουθούν φυσικό βιολογικό κύκλο και πέφτουν σε χειμέριο ύπνο. Μέσα στο χιονισμένο Καταφύγιο της Αρκούδας, στο Νυμφαίο της Φλώρινας ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο και οι 13 αρκούδες. Ο υπέργηρος για τα παγκόσμια δεδομένα ορίου ζωής των αρκούδων (20-25 έτη) σαραντατεσσάρης Ανδρέας, τα κατάφερε και φέτος και ξύπνησε ακμαίος.

src starrynightlights Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ώρα της Γης - Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα!

Η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με την εντυπωσιακή συμμετοχή της στην Ώρα της Γης. Το δυναμικό παρών περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μας δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης.

src mesogios SOS Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
2G FESTIVAL, Ήμασταν όλοι εκεί!

Το Σαβατοκύριακο 7 και 8 Μαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο χώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων το πολύ-πολιτισμικό φεστιβάλ 2G Multicultural Festival από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Το φεστιβάλ ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Learning About Us Through Culture, το οποίο είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2007.Σκοπός του προγράμματος ήταν η επικοινωνία των διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν στις μοντέρνες ευρωπαϊκές πόλεις.

src forestwander Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στηρίζει πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Η οξυμένη οικολογική κρίση φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου οι πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος υπολείπονται κατά πολύ ακόμα και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η ενεργοποίηση των πολιτών είναι από τους αποτελεσματικότερους τρόπους πίεσης για λήψη ουσιαστικών μέτρων. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν και αυτοί τις πρωτοβουλίες φορέων και οργανώσεων.

SeaWorld Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. Σήμερα, είναι μια οργάνωση με χιλιάδες υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, με παρεμβάσεις και συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και Εύρω-Μεσογειακό επίπεδο. Ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στις μη βιώσιμες πρακτικές και πολιτικές.

Sparta Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Βραβεία για πράσινο αστικό περιβάλλον

Στοκχόλμη και Αμβούργο οι πρώτες πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Η Βουδαπέστη κερδίζει το βραβείο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας. Η ανάγκη για καθαρή και βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων δεν ήταν ποτέ επιτακτικότερη από σήμερα που το 74% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζει πλέον σε αστικά κέντρα 5.000 κατοίκων και πάνω. Επιχειρώντας να ενθαρρύνει τέτοιου είδους ανάπτυξη, η Ένωση καθιέρωσε τον θεσμό της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ταύγετος Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Στις 20:30, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή Ώρα της Γης. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009.