Βρέσθενα Λακωνίας Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Πράσινο αντί για Λιθάνθρακα!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στο Αλιβέρι, παρά τις μικροεντάσεις. Εκατοντάδες πολίτες από την Εύβοια, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο λιθάνθρακα, κατά τη δενδροφύτευση του οικόπεδου Στάχτες στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Το οικόπεδο στο οποίο έγινε η δενδροφύτευση ανήκει σήμερα στο Δήμο Ταμυναίων (Αλιβερίου).

Πάρνωνας Ταύγετος Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανεβαίνει στο ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ

Το Χρυσό Βουνό, μια διασκεδαστική, καταπράσινη περιπέτεια για παιδιά (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ), θα παρουσιαστεί στην 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO στο Μαρούσι. Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στην Παιδική Γωνιά της έκθεσης, ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης θα υποδεχτεί τους μικρούς αναγνώστες με μια παρουσίαση γεμάτη χρώματα, παιχνίδια αλλά και Άγρια Ζωή!

src MSF Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η νέα ιατρική ομάδα των ΓΧΣ αντιμετωπίζει εμπόδια πρόσβασης στην περιοχή

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) απαιτούμε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την πρόσβαση των ιατρικών ομάδων μας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι εγγυήσεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τους αμάχους, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική βοήθεια. Οι καθημερινές παύσεις των εχθροπραξιών είναι ανεπαρκείς, τα σημεία εισόδου στη Γάζα είναι αποκλεισμένα και οι άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

src dasher Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής

Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας. Αποστολή της είναι η ανάδειξη της στενής σύνδεσης των εφαρμογών των βιολογικών επιστημών με τις σύγχρονες κοινωνικές αξίες. Αναγκαία στοιχεία αυτής της αποστολής είναι τόσο η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, όσο και η κατάλληλη υποστήριξη των συναφών κρατικών πολιτικών.

src communitynorthbc Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι μαθητές στο προσκήνιο για την προστασία του περιβάλλοντος

H περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα τρία νέα ολοκληρωμένα πακέτα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή, τις δασικές πυρκαγιές και τη διατροφή. Πρόκειται για τρία εξαιρετικά σημαντικά αλλά και αλληλένδετα, ως ένα βαθμό, περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσα από τα νέα πακέτα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το κλίμα, τα δάση και τη διατροφή, το WWF Ελλάς αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών για την προστασία του κλίματος και των δασών.

src imemc Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γάζα: Η προσωρινή εκεχειρία δεν έχει αλλάξει τίποτα

Μία ανθρώπινη καταστροφή εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Συνήθως, όταν μία χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, οι άμαχοι τρέπονται σε φυγή. Ωστόσο, στη Γάζα κανείς δε φεύγει. Η Γάζα έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πυκνότητα πληθυσμού στον κόσμο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πού να πάνε. Οι άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση τρόμου και θέλουν μόνο ένα πράγμα: να σταματήσουν όλα αυτά. Δεν μπορούν να κοιμηθούν. Κάθε φορά που πέφτουν για ύπνο, δεν ξέρουν αν το πρωί το σπίτι θα είναι ακόμα στη θέση του.

MSF Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γάζα: Παρέχοντας ιατρική φροντίδα στους τραυματίες

Πέντε μέρες αφότου ξεκίνησαν οι επιθέσεις από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, και τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερφορτωμένα λόγω του μεγάλου αριθμού τραυματιών. Δύο ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) έχουν ξεκινήσει να παρέχουν περίθαλψη, ενώ χθες κατέφθασε στη Λωρίδα της Γάζας το πρώτο φορτηγό των ΓΧΣ με ιατρικό υλικό και φάρμακα.Μια διμελής ομάδα των ΓΧΣ, που αποτελείται από έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή, παρέχουν υποστήριξη στο νοσοκομείο της Σίφα (Shifa), το κυριότερο στη Γάζα, αξιολογώντας τη σοβαρότητα των τραυματιών και παραπέμποντάς τους στην κλινική των ΓΧΣ στην πόλη της Γάζας, ώστε να μειώσουν τον φόρτο εργασίας του νοσοκομείου.

src nationmultimedia Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γιορτάστε προστατεύοντας τον πλανήτη!

Φαντάζεστε τα Χριστούγεννα χωρίς χειμώνα; Χωρίς χιονισμένους δρόμους, χιονάνθρωπο, χιονοπόλεμο και κόκκινες παγωμένες μύτες; Αν δεν λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ο χειμώνας για την ήπειρο μας σύντομα θα αποτελέσει μια ανάμνηση.Κι ενώ έχουμε βάλει λάμπες για εξοικονόμηση ενέργειας, κλείνουμε τα φώτα, δεν αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand by), χρησιμοποιούμε πάνινες σακούλες για τα ψώνια και γενικότερα έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις κλιματικές αλλαγές, έρχονται τα Χριστούγεννα να μας βγάλουν από τον πράσινο δρόμο.