src communitynorthbc Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Μια κοινότητα σχολείων στο Διαδίκτυο

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν νέα διάσταση στο δικτυακό τόπο eTwinning. Αρχικά ξεκίνησε ως σχέδιο προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μέσω Διαδικτύου. Τέσσερα όμως χρόνια αργότερα, ο δικτυακός αυτός τόπος έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερηφανεύεται: έχει γίνει ένα δημοφιλές δίκτυο επικοινωνίας εκπαιδευτικών. Μέχρι στιγμής, 55.000 περίπου εκπαιδευτικοί, διευθυντές και βιβλιοθηκάριοι σχολείων από 29 χώρες έχουν εγγραφεί στη δωρεάν δικτυακή πύλη του eTwinning, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

src adultschool Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Καθιέρωση βραβείου υγείας της ΕΕ για δημοσιογράφους

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιερώνει για πρώτη φορά το βραβείο υγείας της ΕΕ για δημοσιογράφους του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου. Η απονομή αυτού του διεθνούς κύρους βραβείου αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εκστρατείας Η Ευρώπη για τους ασθενείς που πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή. Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση αλλά και προβολή της υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας, στον τομέα της υγείας, σε όλη την Ευρώπη.

Γόλα Λακωνίας Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Το WWF Ελλάς δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του χωρίς τη δική σας υποστήριξη!

Το WWF Ελλάς δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του χωρίς τη δική σας υποστήριξη! Οι υποστηρικτές μας είναι η δύναμη και η φωνή της οργάνωσης. Οι υποστηρικτές μας δεν είναι απλοί αριθμοί. Οι υποστηρικτές είναι για το WWF Ελλάς οι σταθεροί και πολύτιμοι σύμμαχοί μας στον κρίσιμο αγώνα για ζωντανό και υγιές περιβάλλον.

src arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος αφήνει τα χειμαδιά και έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί, στο περίπτερο 5 και 6 της Zootechnia (δίπλα στο Παλαί ντε Σπορ) στο χώρο της ΔΕΘ, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου σας προσκαλούν στην 5η Πανελλήνια Έκθεση Ελληνικών Ποιμενικών Σκύλων, για να γνωρίσετε από κοντά αυτή τη σπάνια φυλή. Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος με τον ανεξάρτητο, πιστό και θαρραλέο χαρακτήρα προστατεύει εδώ και αιώνες τα κοπάδια των ορεινών περιοχών της χώρας μας.

Βρέσθενα Λακωνίας Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Πράσινο αντί για Λιθάνθρακα!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στο Αλιβέρι, παρά τις μικροεντάσεις. Εκατοντάδες πολίτες από την Εύβοια, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο λιθάνθρακα, κατά τη δενδροφύτευση του οικόπεδου Στάχτες στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Το οικόπεδο στο οποίο έγινε η δενδροφύτευση ανήκει σήμερα στο Δήμο Ταμυναίων (Αλιβερίου).

Πάρνωνας Ταύγετος Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανεβαίνει στο ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ

Το Χρυσό Βουνό, μια διασκεδαστική, καταπράσινη περιπέτεια για παιδιά (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ), θα παρουσιαστεί στην 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO στο Μαρούσι. Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στην Παιδική Γωνιά της έκθεσης, ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης θα υποδεχτεί τους μικρούς αναγνώστες με μια παρουσίαση γεμάτη χρώματα, παιχνίδια αλλά και Άγρια Ζωή!

src MSF Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η νέα ιατρική ομάδα των ΓΧΣ αντιμετωπίζει εμπόδια πρόσβασης στην περιοχή

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) απαιτούμε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την πρόσβαση των ιατρικών ομάδων μας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι εγγυήσεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τους αμάχους, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική βοήθεια. Οι καθημερινές παύσεις των εχθροπραξιών είναι ανεπαρκείς, τα σημεία εισόδου στη Γάζα είναι αποκλεισμένα και οι άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

src dasher Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής

Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας. Αποστολή της είναι η ανάδειξη της στενής σύνδεσης των εφαρμογών των βιολογικών επιστημών με τις σύγχρονες κοινωνικές αξίες. Αναγκαία στοιχεία αυτής της αποστολής είναι τόσο η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, όσο και η κατάλληλη υποστήριξη των συναφών κρατικών πολιτικών.