Mitsos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με μια αρκούδα κάθε μήνα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε για το 2009 ένα ημερολόγιο τοίχου, με 13 μήνες, γεμάτο με τις αρκούδες του Καταφυγίου της Αρκούδας που λειτουργεί στο Νυμφαίο. Ο Μήτσος, η Ειρήνη, ο Μίσα, η Τασούλα, ο Ντιούκ, ο Γιώργος, ο Γιωργάκης, η Βέσνα, η Κατερίνα, ο Μανώλης κι ο Κυριάκος, η Μπάρμπαρα, ο Αντρέας σας περιμένουν να τους γνωρίσετε και, γιατί όχι, να τους υιοθετήσετε! Το ημερολόγιο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδολίβος και ενισχύει τη δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Λουλούδι Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι βασικές αρχές των Παιδικών Χωριών SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.Τα ιδρύματα ή τα ορφανοτροφεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λειτουργία και το ρόλο της οικογένειας, στην ομαλή πνευματική, ψυχική και σωματική εξέλιξη ενός παιδιού, ενώ αντίθετα τα Παιδικά Χωριά SOS επαναφέρουν τα παιδιά στο φυσικό κοινωνικό κύτταρο, την οικογένεια.

Arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η γιορτή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές και κηδεμόνες, αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητά μας παιδιά... τι καλά περάσαμε! Είχαμε υποσχεθεί να κάνουμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, παρά τα όσα συνέβησαν για να αλλάξουμε το κλίμα στην πόλη. Γιατί στα παιδιά χρωστάμε τη χαρά και τη σιγουριά που τους στερήσαμε παραμονές Χριστουγέννων, γιορτάζοντας τη ζωή, την άγρια που είναι και αληθινή! http://picasaweb.google.gr/hodolidou/2008131205?authkey=vL79pQ_vOCg

MSF Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι ΓΧΣ ανταποκρινόμαστε στη χειρότερη επιδημία χολέρας των τελευταίων χρόνων

Στη Ζιμπάμπουε οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει από τον Αύγουστο του 2008 περισσότερους από 11.000 ασθενείς στη χειρότερη επιδημία χολέρας των τελευταίων χρόνων και έχουν δημιουργήσει δεκάδες κέντρα θεραπείας της χολέρας σε όλη τη χώρα. Σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της χώρας έχουν αναφερθεί κρούσματα χολέρας. Περισσότερα από 500 άτομα ντόπιο και διεθνές προσωπικό εργάζονται για τους ΓΧΣ προκειμένου να εντοπίσουν νέα περιστατικά και να περιθάλψουν ασθενείς που έχουν ανάγκη φροντίδας.

Arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Εκδήλωση Αρκτούρου

Παρά τη βαθιά μας λύπη για τον άδικο χαμό ενός παιδιού. Και την οργή μας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπόχρεος στα παιδιά καλεί μικρούς και μεγάλους στη γιορτή της αρκούδας. Για να δώσουμε πίσω στα παιδιά τη χαρά και τη σιγουριά που τους πήραμε. Για να θυμίσουμε την αλήθεια της άγριας ζωής στη φύση

greenpeace station Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο σταθμός της Greenpeace για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών

Στο Κόνιν στην Πολωνία η Greenpeace έστησε έναν σταθμό για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών. Εγκατέστησε oμοίωμα γης που χρησιμοποιεί καθαρή ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο για να διαδώσει το μήνυμα στον κόσμο ότι μπορούμε να σώσουμε το κλίμα εάν πούμε Όχι στον Λιθάνθρακα. Ο σταθμός θα παραμείνει για 5 βδομάδες στην Πολωνία, όπου διεξάγεται το συνέδριο για τις κλιματικές αλλαγές των Ηνωμένων Εθνών (1 με 14 Δεκέμβρη).

MSF01 Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τους πληθυσμούς που περιθάλπουμε ενημερώνοντας την κοινωνία μας για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές όπου εργαζόμαστε και καταγγέλλοντας την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Irini Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων συνεχίζοντας τη δράση για τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία και αφού το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας έχει λυθεί με τη λειτουργία του Καταφυγίου της Αρκούδας στο Νυμφαίο της Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταθέτει επιστολή σε όλους του αρμόδιους κρατικούς φορείς με το αίτημα η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Πλήρης φάκελος της πρότασής μας κατατίθεται στα Υπουργείς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Παιδείας.