src communitynorthbc Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι μαθητές στο προσκήνιο για την προστασία του περιβάλλοντος

H περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα τρία νέα ολοκληρωμένα πακέτα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή, τις δασικές πυρκαγιές και τη διατροφή. Πρόκειται για τρία εξαιρετικά σημαντικά αλλά και αλληλένδετα, ως ένα βαθμό, περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσα από τα νέα πακέτα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το κλίμα, τα δάση και τη διατροφή, το WWF Ελλάς αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών για την προστασία του κλίματος και των δασών.

src imemc Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γάζα: Η προσωρινή εκεχειρία δεν έχει αλλάξει τίποτα

Μία ανθρώπινη καταστροφή εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Συνήθως, όταν μία χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, οι άμαχοι τρέπονται σε φυγή. Ωστόσο, στη Γάζα κανείς δε φεύγει. Η Γάζα έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πυκνότητα πληθυσμού στον κόσμο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πού να πάνε. Οι άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση τρόμου και θέλουν μόνο ένα πράγμα: να σταματήσουν όλα αυτά. Δεν μπορούν να κοιμηθούν. Κάθε φορά που πέφτουν για ύπνο, δεν ξέρουν αν το πρωί το σπίτι θα είναι ακόμα στη θέση του.

MSF Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γάζα: Παρέχοντας ιατρική φροντίδα στους τραυματίες

Πέντε μέρες αφότου ξεκίνησαν οι επιθέσεις από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, και τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερφορτωμένα λόγω του μεγάλου αριθμού τραυματιών. Δύο ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) έχουν ξεκινήσει να παρέχουν περίθαλψη, ενώ χθες κατέφθασε στη Λωρίδα της Γάζας το πρώτο φορτηγό των ΓΧΣ με ιατρικό υλικό και φάρμακα.Μια διμελής ομάδα των ΓΧΣ, που αποτελείται από έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή, παρέχουν υποστήριξη στο νοσοκομείο της Σίφα (Shifa), το κυριότερο στη Γάζα, αξιολογώντας τη σοβαρότητα των τραυματιών και παραπέμποντάς τους στην κλινική των ΓΧΣ στην πόλη της Γάζας, ώστε να μειώσουν τον φόρτο εργασίας του νοσοκομείου.

src nationmultimedia Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γιορτάστε προστατεύοντας τον πλανήτη!

Φαντάζεστε τα Χριστούγεννα χωρίς χειμώνα; Χωρίς χιονισμένους δρόμους, χιονάνθρωπο, χιονοπόλεμο και κόκκινες παγωμένες μύτες; Αν δεν λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ο χειμώνας για την ήπειρο μας σύντομα θα αποτελέσει μια ανάμνηση.Κι ενώ έχουμε βάλει λάμπες για εξοικονόμηση ενέργειας, κλείνουμε τα φώτα, δεν αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand by), χρησιμοποιούμε πάνινες σακούλες για τα ψώνια και γενικότερα έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις κλιματικές αλλαγές, έρχονται τα Χριστούγεννα να μας βγάλουν από τον πράσινο δρόμο.

Mitsos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με μια αρκούδα κάθε μήνα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε για το 2009 ένα ημερολόγιο τοίχου, με 13 μήνες, γεμάτο με τις αρκούδες του Καταφυγίου της Αρκούδας που λειτουργεί στο Νυμφαίο. Ο Μήτσος, η Ειρήνη, ο Μίσα, η Τασούλα, ο Ντιούκ, ο Γιώργος, ο Γιωργάκης, η Βέσνα, η Κατερίνα, ο Μανώλης κι ο Κυριάκος, η Μπάρμπαρα, ο Αντρέας σας περιμένουν να τους γνωρίσετε και, γιατί όχι, να τους υιοθετήσετε! Το ημερολόγιο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδολίβος και ενισχύει τη δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Λουλούδι Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι βασικές αρχές των Παιδικών Χωριών SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.Τα ιδρύματα ή τα ορφανοτροφεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λειτουργία και το ρόλο της οικογένειας, στην ομαλή πνευματική, ψυχική και σωματική εξέλιξη ενός παιδιού, ενώ αντίθετα τα Παιδικά Χωριά SOS επαναφέρουν τα παιδιά στο φυσικό κοινωνικό κύτταρο, την οικογένεια.

Arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η γιορτή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές και κηδεμόνες, αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητά μας παιδιά... τι καλά περάσαμε! Είχαμε υποσχεθεί να κάνουμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, παρά τα όσα συνέβησαν για να αλλάξουμε το κλίμα στην πόλη. Γιατί στα παιδιά χρωστάμε τη χαρά και τη σιγουριά που τους στερήσαμε παραμονές Χριστουγέννων, γιορτάζοντας τη ζωή, την άγρια που είναι και αληθινή! http://picasaweb.google.gr/hodolidou/2008131205?authkey=vL79pQ_vOCg

MSF Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι ΓΧΣ ανταποκρινόμαστε στη χειρότερη επιδημία χολέρας των τελευταίων χρόνων

Στη Ζιμπάμπουε οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει από τον Αύγουστο του 2008 περισσότερους από 11.000 ασθενείς στη χειρότερη επιδημία χολέρας των τελευταίων χρόνων και έχουν δημιουργήσει δεκάδες κέντρα θεραπείας της χολέρας σε όλη τη χώρα. Σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της χώρας έχουν αναφερθεί κρούσματα χολέρας. Περισσότερα από 500 άτομα ντόπιο και διεθνές προσωπικό εργάζονται για τους ΓΧΣ προκειμένου να εντοπίσουν νέα περιστατικά και να περιθάλψουν ασθενείς που έχουν ανάγκη φροντίδας.