Arcturos Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Εκδήλωση Αρκτούρου

Παρά τη βαθιά μας λύπη για τον άδικο χαμό ενός παιδιού. Και την οργή μας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπόχρεος στα παιδιά καλεί μικρούς και μεγάλους στη γιορτή της αρκούδας. Για να δώσουμε πίσω στα παιδιά τη χαρά και τη σιγουριά που τους πήραμε. Για να θυμίσουμε την αλήθεια της άγριας ζωής στη φύση

greenpeace station Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο σταθμός της Greenpeace για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών

Στο Κόνιν στην Πολωνία η Greenpeace έστησε έναν σταθμό για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών. Εγκατέστησε oμοίωμα γης που χρησιμοποιεί καθαρή ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο για να διαδώσει το μήνυμα στον κόσμο ότι μπορούμε να σώσουμε το κλίμα εάν πούμε Όχι στον Λιθάνθρακα. Ο σταθμός θα παραμείνει για 5 βδομάδες στην Πολωνία, όπου διεξάγεται το συνέδριο για τις κλιματικές αλλαγές των Ηνωμένων Εθνών (1 με 14 Δεκέμβρη).

MSF01 Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τους πληθυσμούς που περιθάλπουμε ενημερώνοντας την κοινωνία μας για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές όπου εργαζόμαστε και καταγγέλλοντας την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Irini Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων συνεχίζοντας τη δράση για τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία και αφού το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας έχει λυθεί με τη λειτουργία του Καταφυγίου της Αρκούδας στο Νυμφαίο της Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταθέτει επιστολή σε όλους του αρμόδιους κρατικούς φορείς με το αίτημα η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Πλήρης φάκελος της πρότασής μας κατατίθεται στα Υπουργείς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Παιδείας.

Greenpeace01 Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Greenpeace

Η πολύχρονη εκστρατεία του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, έχει καταφέρει να φέρει στο προσκήνιο, τόσο τις κλιματικές αλλαγές όσο και την ανάγκη στροφής προς τις καθαρές πηγές ενέργειας.

Lupus Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο δρόμο σου

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ρογκότη 3 (το δρομάκι μεταξύ Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη που σε βγάζει στο parking της Πλατείας Ελευθερίας) ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

SOS Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Τα ιδρύματα ή τα ορφανοτροφεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λειτουργία και το ρόλο της οικογένειας, στην ομαλή πνευματική, ψυχική και σωματική εξέλιξη ενός παιδιού, ενώ αντίθετα τα Παιδικά Χωριά SOS επαναφέρουν τα παιδιά στο φυσικό κοινωνικό κύτταρο, την οικογένεια.

Epstein barr virus Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ο ιός EPSTEIN-BARR και η δράση του

Στη δεκαετία του 1950 ο Denis Burtkitt συνέδεσε την ενδημική εμφάνιση του λεμφώματος Burtkitt στην Αφρική με έναν πιθανό μολυσματικό παράγοντα, που ευθύνεται για τη συγκεκριμένη ασθένεια. Ο Tony Epstein και η Yvonne Barr απομόνωσαν και παρατήρησαν σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο κυτταρικές σειρές του λεμφώματος Burtkitt.