src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Αν και δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ΟΗΕ, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών γιορτάζεται από το 1992. Θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών.

src gentec intl Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ίχνη ζωής από τον Άρη!

Η ενδελεχής μικροσκοπική εξέταση αποκάλυψε δομές με μορφή σκουληκιού, σε έναν μετεωρίτη από τον Άρη που έπεσε στη Γη πριν περίπου 13.000 χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δομές αυτές είναι σχεδόν σίγουρα απολιθωμένα βακτήρια. Τα βακτήρια βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από τα επιφανειακά στρώματα της εξωτερικής στοιβάδας του αρειανού βράχου.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Τα ηθικά διλλήματα της πληροφορικής

Ο ψηφιακός πολίτης που συναλλάσσεται ηλεκτρονικά, που έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι μόνιμα συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με τον υπολογιστή και το τηλέφωνό, που παρακολουθείται ηλεκτρονικά σχεδόν αδιάλειπτα είναι ήδη γεγονός. Τα ηθικά διλήμματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση σήμερα είναι όμως μεγάλα και αναπάντητα.

src imperial Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Νέες ηλιακές καταιγίδες απειλούν τη Γη ... πολλά σενάρια

Δύο νέες γιγάντιες εκρήξεις στον Ήλιο εκτόξευσαν στο διάστημα τεράστιες ποσότητες υλικών από το στέμμα του άστρου μας που ήδη ταξιδεύουν προς τον πλανήτη μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά ηλιακά φαινόμενα της τελευταίας πενταετίας. Αυτή τη φορά οι ηλιακές καταιγίδες απειλούν να προκαλέσουν διαταραχές στους δορυφόρους.

src baltimoresun Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Προώθηση της καινοτομίας

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση της έρευνας στην ΕΕ με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, την αύξηση του αντικτύπου της στην οικονομία, τη διευκόλυνση της συμμετοχής των ερευνητών και τη δημιουργία μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για τους φορολογουμένους. Το διάστημα 2007-2013 η ΕΕ θα διαθέσει περίπου 143 εκατ. ευρώ.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ενεργειακή υποδομή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις προτεραιότητές της για τις δύο επόμενες δεκαετίες στον τομέα της ενεργειακής υποδομής, με στόχο να προσαρμόσει τα δίκτυα στον εικοστό πρώτο αιώνα. Στην ανακοίνωση, η Επιτροπή καθορίζει ενωσιακούς διαδρόμους προτεραιότητας για τη μεταφορά ηλεκτρισμού, αερίου και πετρελαίου. Αυτός ο χάρτης προτεραιοτήτων θα χρησιμεύσει ως βάση για τη χορήγηση αδειών.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στο μικροσκόπιο

Οι περισσότερες ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών στν ΕΕ τηρούν τη νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών, ενώ το 60% των ιστοσελίδων πώλησης εισιτηρίων την παραβαίνουν. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, η στενή παρακολούθηση των ιστοσελίδων πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών οδήγησε στη συμμόρφωση των περισσοτέρων.

src astrobiology Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Εγκυκλοπαίδεια των μικροβίων

Αν και όλο και περισσότερα μικρόβια αποκαλύπτουν σταδιακά τα γενετικά μυστικά τους (έχει αποκωδικοποιηθεί το γονιδίωμα περίπου 2.000 μικροβίων μέχρι σήμερα), δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου. Τα μικρόβια μεσολαβούν και εμπλέκονται και στην παραμικρή βιολογική διαδικασία στον πλανήτη μας. Τα μικρόβια κυβερνούν τον κόσμο μας.