src zougla Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Μελετούν τη μετανάστευση πουλιών στο Δέλτα του Έβρου

Χιλιάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο και τροφή στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου, συνολικής έκτασης 69.000 στρεμμάτων. Η αξία του σημαντικού αυτού υγροτόπου, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι πολύ μεγάλη για την ορνιθοπανίδα, γεγονός που αναδεικνύεται μέσα από την επιστημονική έρευνα.

src GIs Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Θα δροσιστούμε χωρίς να καταστρέψουμε το περιβάλλον!

Η Greenpeace δημοσίευσε τον Οδηγό χρήσης και αγοράς για τα κλιματιστικά. Σκοπός του Οδηγού είναι να αναδείξει τις πραγματικά οικολογικές επιλογές δροσισμού, αλλά και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους καταναλωτές που επιθυμούν να κάνουν τη καλύτερη περιβαλλοντικά επιλογή στην αγορά κλιματιστικού.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Αν και δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ΟΗΕ, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών γιορτάζεται από το 1992. Θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών.

src gentec intl Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ίχνη ζωής από τον Άρη!

Η ενδελεχής μικροσκοπική εξέταση αποκάλυψε δομές με μορφή σκουληκιού, σε έναν μετεωρίτη από τον Άρη που έπεσε στη Γη πριν περίπου 13.000 χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δομές αυτές είναι σχεδόν σίγουρα απολιθωμένα βακτήρια. Τα βακτήρια βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από τα επιφανειακά στρώματα της εξωτερικής στοιβάδας του αρειανού βράχου.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Τα ηθικά διλλήματα της πληροφορικής

Ο ψηφιακός πολίτης που συναλλάσσεται ηλεκτρονικά, που έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι μόνιμα συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με τον υπολογιστή και το τηλέφωνό, που παρακολουθείται ηλεκτρονικά σχεδόν αδιάλειπτα είναι ήδη γεγονός. Τα ηθικά διλήμματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση σήμερα είναι όμως μεγάλα και αναπάντητα.

src imperial Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Νέες ηλιακές καταιγίδες απειλούν τη Γη ... πολλά σενάρια

Δύο νέες γιγάντιες εκρήξεις στον Ήλιο εκτόξευσαν στο διάστημα τεράστιες ποσότητες υλικών από το στέμμα του άστρου μας που ήδη ταξιδεύουν προς τον πλανήτη μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά ηλιακά φαινόμενα της τελευταίας πενταετίας. Αυτή τη φορά οι ηλιακές καταιγίδες απειλούν να προκαλέσουν διαταραχές στους δορυφόρους.

src baltimoresun Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Προώθηση της καινοτομίας

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση της έρευνας στην ΕΕ με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, την αύξηση του αντικτύπου της στην οικονομία, τη διευκόλυνση της συμμετοχής των ερευνητών και τη δημιουργία μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για τους φορολογουμένους. Το διάστημα 2007-2013 η ΕΕ θα διαθέσει περίπου 143 εκατ. ευρώ.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ενεργειακή υποδομή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις προτεραιότητές της για τις δύο επόμενες δεκαετίες στον τομέα της ενεργειακής υποδομής, με στόχο να προσαρμόσει τα δίκτυα στον εικοστό πρώτο αιώνα. Στην ανακοίνωση, η Επιτροπή καθορίζει ενωσιακούς διαδρόμους προτεραιότητας για τη μεταφορά ηλεκτρισμού, αερίου και πετρελαίου. Αυτός ο χάρτης προτεραιοτήτων θα χρησιμεύσει ως βάση για τη χορήγηση αδειών.