src greenpeace Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
AKKUYU: Ο πυρηνικός εφιάλτης της Ανατολικής Μεσογείου ξυπνά!

Το Ελληνικό και το Μεσογειακό γραφείο της Greenpeace, καθώς και οι Φίλοι της Γης Κύπρου και Ευρώπης, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στη διμερή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την κατασκευή ενός σταθμού πυρηνικής ενέργειας στον Κόλπο Akkuyu, στην επαρχία Μερσίνη της Τουρκίας. Η πυρηνική ενέργεια δεν έχει καμία απολύτως θέση στη γειτονιά μας.

src eeei Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα και οι χωματερές ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να εκτελέσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής (χωματερές). Το 2005, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα διότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών και την αποκατάστασή τους, ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

src rawfoodlife Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Καλλιέργεια ΓΤΟ: η ευθύνη στις κυβερνήσεις των κρατών μελών

Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιες για το αν θα επιτρέπουν την καλλιέργεια εγκεκριμένων ΓΤΟ στο έδαφός τους. Η Επιτροπή προτείνει να δοθεί στα κράτη μέλη η ευχέρεια να αποφασίζουν για την καλλιέργεια ή μη των γενικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφός τους - θέμα το οποίο διχάζει επί δεκαετίες. Η ΕΕ θα εξακολουθεί να εγκρίνει τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) προς καλλιέργεια.

src sciencedaily Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γερμανική ουσία κατά ιών και μικροβίων

Γερμανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα, ταχείας δράσης απολυμαντικό που δρα αποτελεσματικά κατά ιών, βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικρο-οργανισμών και το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά να σταματήσει η εξάπλωση των θανατηφόρων μολύνσεων στα νοσοκομεία. Η ανακάλυψη έγινε από τους ερευνητές Μίκαελ Μπίκες και Μάρτιν Μίλκε του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου και δημοσιεύτηκε στο Journal of General Virology.

src imperial Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Επιτροπή παρουσιάζει τη νέα στρατηγική της ενέργειας για το 2020

Η ανακοίνωση Ενέργεια 2020 θέτει τις ενεργειακές προτεραιότητες για την επόμενη δεκαετία και παρουσιάζει τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, την επίτευξη μιας αγοράς με ανταγωνιστικές τιμές και ασφαλή εφοδιασμό, την προώθηση της τεχνολογικής υπεροχής και την αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους διεθνείς μας εταίρους.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Το 2011, χρονιά για τον καταναλωτή

Η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή έχει πάνω απο όλα ένα λόγο ύπαρξης: να μπορέσει ο Ευρωπαίος καταναλωτής να αντλήσει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια από την εσωτερική αγορά της Ένωσης. Το 2011 αρχίζει με καλούς οιωνούς και με την εξέταση της νέας οδηγίας για την Προστασία του Καταναλωτή. Έπεται δε συνέχεια.

src wordpress Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Πανευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης των καταγγελιών των καταναλωτών

Σχεδόν το ήμισυ των ευρωπαίων καταναλωτών που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίo αντιμετωπίστηκε η αρχική τους καταγγελία από έναν έμπορο, απευθύνθηκαν σε ένα τρίτο μέρος, όπως μια οργάνωση καταναλωτών ή μια ρυθμιστική αρχή, ζητώντας βοήθεια. Στην Ευρώπη υπάρχουν σχεδόν 700 οργανώσεις που συγκεντρώνουν καταγγελίες.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Ευρωπαϊκές Πράσινες Πρωτεύουσες

Η ισπανική περιφερειακή πρωτεύουσα Vitoria-Gasteiz και η γαλλική πόλη της Νάντης αναδείχτηκαν νικήτριες του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2012 και 2013. Το σύστημα βραβείων ενθαρρύνει τις πόλεις να βελτιώσουν την ποιότητα της αστικής ζωής.