src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Προς ένα ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης

Το ευρωπαϊκό σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης, Galileo, θα τεθεί σε λειτουργία το 2014. Η EGNOS παρέχει ήδη υπηρεσίες σε διάφορους χρήστες, όπως οι γεωργοί και οι διασώστες. Η έκθεση για τα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης διαπιστώνει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος και ότι η Ένωση παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

src EE Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Ευρώπη προσελκύει κορυφαίους ερευνητές για νέες ιδέες

Ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει χωρίς οδηγό από την Ιταλία στη Σαγκάη για να δοκιμαστεί η αυτόματη οδήγηση σε ακραίες συνθήκες, ηφαιστειακές εκρήξεις που παράγονται στο εργαστήριο για τη μελέτη της αλληλεπίδρασης της τέφρας με την ατμόσφαιρα, αυτά είναι μερικά μόνο από τα 1.000 καινοτόμα ερευνητικά σχέδια που έχει χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.

src ndsu Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Λιγότερη γραφειοκρατία για τη χρηματοδότηση της έρευνας

Νέοι κανόνες εφαρμογής και νέες λογιστικές μέθοδοι για τη χρηματοδότηση της έρευνας από την ΕΕ. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι οι διαδικασίες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την ΕΕ για τα σχέδιά τους δεν είναι πάντα οι ίδιες και επιπλέον είναι αδικαιολόγητα περίπλοκες. Παραπονούνται επίσης για τις μικρές προθεσμίες που δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν.

src filetransit Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Αποτελεσματικότητα της επιτήρησης των ευρωπαϊκών θαλασσών

Σε χάρτη πορείας, η Επιτροπή περιγράφει τον τρόπο κατά τον οποίο θα συγκεντρώσει τις αρχές των κρατών μελών από όλους τους θαλάσσιους κλάδους, ώστε να γίνεται ανταλλαγή των δεδομένων θαλάσσιας επιτήρησης τα οποία έχουν στην κατοχή τους φορείς όπως οι αρχές παρακολούθησης της κυκλοφορίας και του περιβάλλοντος, πρόληψης της ρύπανσης, μεθοριακού ελέγχου, οι φορολογικές αρχές και αρμόδιοι για την επιβολή του νόμου, καθώς και το ναυτικό.

src greenpeace Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
AKKUYU: Ο πυρηνικός εφιάλτης της Ανατολικής Μεσογείου ξυπνά!

Το Ελληνικό και το Μεσογειακό γραφείο της Greenpeace, καθώς και οι Φίλοι της Γης Κύπρου και Ευρώπης, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στη διμερή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την κατασκευή ενός σταθμού πυρηνικής ενέργειας στον Κόλπο Akkuyu, στην επαρχία Μερσίνη της Τουρκίας. Η πυρηνική ενέργεια δεν έχει καμία απολύτως θέση στη γειτονιά μας.

src eeei Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα και οι χωματερές ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να εκτελέσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής (χωματερές). Το 2005, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα διότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών και την αποκατάστασή τους, ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

src rawfoodlife Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Καλλιέργεια ΓΤΟ: η ευθύνη στις κυβερνήσεις των κρατών μελών

Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιες για το αν θα επιτρέπουν την καλλιέργεια εγκεκριμένων ΓΤΟ στο έδαφός τους. Η Επιτροπή προτείνει να δοθεί στα κράτη μέλη η ευχέρεια να αποφασίζουν για την καλλιέργεια ή μη των γενικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφός τους - θέμα το οποίο διχάζει επί δεκαετίες. Η ΕΕ θα εξακολουθεί να εγκρίνει τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) προς καλλιέργεια.

src sciencedaily Παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις
Γερμανική ουσία κατά ιών και μικροβίων

Γερμανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα, ταχείας δράσης απολυμαντικό που δρα αποτελεσματικά κατά ιών, βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικρο-οργανισμών και το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά να σταματήσει η εξάπλωση των θανατηφόρων μολύνσεων στα νοσοκομεία. Η ανακάλυψη έγινε από τους ερευνητές Μίκαελ Μπίκες και Μάρτιν Μίλκε του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου και δημοσιεύτηκε στο Journal of General Virology.