src roumazeilles Φύση
Φύση
Η κλιματική αλλαγή εξαφάνισε τους μεγάλους πιθήκους στην Ελλάδα

Οι μεγάλοι πίθηκοι οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση στην αρχαία Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, όταν το περιβάλλον τους άλλαξε δραματικά πριν από περίπου εννέα εκατομμύρια χρόνια, εξαιτίας κυρίως της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις. Οι ερευνητές μελέτησαν απολιθώματα από δόντια αντιλοπών που έζησαν μαζί με τους πίθηκους, τα οποία βρέθηκαν στην Ευρώπη.

src lovingthetasmaniandevil Φύση
Φύση
Άνθρωποι και ζώα: οι διαφορές δεν είναι μεγάλες εξηγεί η Marit Paulsen

Κάποτε η καλή μεταχείριση των ζώων απασχολούσε μόνο μια χούφτα ακτιβιστές. Σήμερα απασχολεί την Κοινή Γνώμη και, φυσικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μιλήσαμε με τη Marit Paulsen έκθεση της οποίας θα παρουσιασθεί σήμερα στην ολομέλεια για τα ζώα, τους ανθρώπους και το πώς ένα καναπές μπορεί να μας χωρέσει όλους. Τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικούς κανόνες για τη μεταχείριση των ζώων, κάτι που δημιουργεί και προβλήματα ανταγωνισμού.

src EE Φύση
Φύση
Paul Crutzen: Το κλίμα και πώς θα το διορθώσουμε

Ο καθηγητής Paul Crutzen, νομπελίστας και ειδικός στη στοιβάδα του όζοντος έγινε διάσημος το 2006 με δημοσίευσή του στην οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της ενεργού παρέμβασης στην ατμόσφαιρα, όπως με τη μαζική απελευθέρωση σωματιδίων θείου. για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο καθηγητής Crutzen επισκέφθηκε το ΕΚ στις 7 Δεκεμβρίου.

src tncg Φύση
Φύση
Η Επιτροπή αρχίζει διαβουλεύσεις για τα LIFE+ και Natura 2000

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε δύο ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις με θέμα το περιβάλλον. Η πρώτη διαβούλευση αφορά το επόμενο χρηματοδοτικό μέσο για το περιβάλλον, το οποίο θα διαδεχθεί το LIFE+ μετά την λήξη ισχύος του, στα τέλη του 2013. Η δεύτερη αφορά τη χρηματοδότηση του Natura 2000, του δικτύου προστατευόμενων περιοχών της ΕΕ. Οι διαβουλεύσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2011.

lifemag Φύση
Φύση
Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους Εθνικούς Δρυμούς

Η κλιματική αλλαγή θα θέσει σε τρομερή δοκιμασία τους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα επιστημονικής έκθεσης που εκπόνησε από κοινού το WWF Ελλάς και το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας.

src travelblog Φύση
Φύση
Οι θαλάσσιες χελώνες προτιμούν τη Ζάκυνθο ...

Οι παραλίες της Ζακύνθου είναι ο σημαντικότερος βιότοπος για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα στη Μεσόγειο. Τα τελευταία χρόνια η υπερβολική ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού στο νησί, η εντατική δόμηση και οι ολοήμερες ανθρώπινες δραστηριότητες αλλοίωσαν πολλές από τις παραλίες αυτές.

src greenpeace Φύση
Φύση
Οι οικολογικές επιπτώσεις της διαρροής πετρελαίου

Επιπτώσεις από τη διαρροή πετρελαίου από την καταστροφή της εξέδρας Deepwater Horizon της BP σε χελώνες, θαλάσσια θηλαστικά, καφέ πελεκάνους και ερυθρό τόνο που αυξάνονται ταχύτατα καθώς καθημερινά διαρρέουν περίπου 9.500.000 λίτρα αργού πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.

src mit edu Φύση
Φύση
Ανακαλύφθηκε ότι τα μαμούθ είχαν αντιψυκτικό στο αίμα τους

Τα μαμούθ είχαν ένα είδος αντιψυκτικού αίματος που επέτρεπε στο σώμα τους να ανεφοδιάζεται με οξυγόνο ακόμα και στις πιο παγωμένες θερμοκρασίες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκε η σχετική πρωτείνη στο αίμα των τρομερών αυτών ζώων.