src sos Φύση
Φύση
Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο 2ημερο, Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία της Βιοποικιλότητας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 27 & 28 Απριλίου με πρωτοβουλία του Επίτροπου για το Περιβάλλον κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΑ, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επισημαίνει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών και πρακτικών που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.

Irini Φύση
Φύση
Φιλοξενία αιχμάλωτων αρκούδων

Οι χορεύτριες αρκούδες. Το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα και σε άλλες Βαλκανικές χώρες, από παλιά. Το ζώο συλλαμβάνεται πολύ μικρό προκειμένου να εκπαιδευτεί κατάλληλα, αφού προηγουμένως φονευθεί η μητέρα του, που δεν θα επέτρεπε αλλιώς σε κανέναν να πλησιάσει στα μικρά της. Η εκπαίδευση του ζώου αποτελεί διαδικασία μακρόχρονη και επώδυνη. Η μύτη τρυπιέται για να περαστεί ο χαλκάς, που χρησιμεύει ως όργανο καθοδήγησης. Πολλές από τις αιχμάλωτες αρκούδες έχουν βαθιές πληγές στη μύτη και στα χείλη.

WWFbear Φύση
Φύση
Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα

Το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1998 με στόχο την παροχή γνώσεων για την καφέ αρκούδα αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που απειλούν το είδος. Το Κέντρο βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, στον τοποθεσία Αετό Φλώρινας και αποτελεί τμήμα του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE ΑΡΚΤΟΣ Διατήρηση της καφέ αρκούδας και των βιότοπων της στην Ελλάδα.

src siencepoles Φύση
Φύση
Αναζητούνται Ηγέτες για τη σωτηρία του Πλανήτη!

Άκαρπη η συνάντηση στη Βόννη! Καθώς οι συζητήσεις στη Βόννη για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών ολοκληρώθηκαν σήμερα, η Greenpeace καλεί τους ηγέτες των κρατών του ΟΗΕ να αναλάβουν προσωπικά πλέον την ευθύνη για την επιτυχή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει πιθανότητα για μία ουσιαστική συμφωνία στην κρίσιμη διάσκεψη της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές (UNFCCC) το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.

Ταύγετος Φύση
Φύση
Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Ο σχεδιασμός θα περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, στον ενεργειακό εφοδιασμό, στα συστήματα μεταφορών, στη γεωργία και τον τουρισμό. Το 2007, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων δημοσίευσε τη λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα περιγραφή της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιώντας για ξηρασία, περιορισμό της παραγωγής τροφίμων, διάβρωση των ακτών, πλημμύρες και πολλά άλλα.

Ευρώπη 01 Φύση
Φύση
Νέος τρόπος χρηματοδότησης περιβαλλοντικών έργων

Δημοπρασία περιβαλλοντικών σχεδίων σε διάσκεψη στις Βρυξέλλες. Πέρυσι, μια πολύ γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση ζήτησε από την Ένωση το ποσό των 524.584 ευρώ για τη διάσωση της αφρικανικής παλισάνδρης και για την καταπολέμηση της φτώχειας σε κοινότητες της νοτιοανατολικής Τανζανίας, των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από το εμπόριο αυτής της ξυλείας. Η αφρικανική παλισάνδρη είναι ένα από τα πολυτιμότερα είδη ξυλείας στον κόσμο. Φημισμένο για τις τονικές του ιδιότητες.

src siencepoles Φύση
Φύση
ΑΣΩΠΟΣ: Να σταματήσει η οικολογική καταστροφή, να αποκατασταθεί η περιοχή

ρύπανση του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το περιβάλλον, την υγεία, την κοινωνία και τις υπεύθυνες οικονομικές δραστηριότητες. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS απαιτεί να σταματήσει άμεσα η ρύπανση από τα τοξικά απόβλητα των βιομηχανιών που θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων, να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο εξυγίανσης της ευρύτερης περιοχής που έχει ρυπανθεί με βάση την αρχή ο ρυπαίνων πληρώνει για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί.

src hiQnet Φύση
Φύση
Το ταξίδι του μεγαλύτερου φορτίου πυρηνικών

Στις αρχές Μαρτίου το μεγαλύτερο φορτίο πυρηνικών στην ιστορία θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Γαλλία για την Ιαπωνία. Το φορτίο που θα ταξιδέψει με πλοίο πάνω από 20.000 χιλιόμετρα, είναι πυρηνικό καύσιμο μικτών οξειδίων (MOX - mixed oxide fuel) που περιέχει 1.800 κιλά πλουτώνιου, ποσότητα αρκετή για να κατασκευαστούν 225 πυρηνικά όπλα.Στο ίδιο διάστημα σχεδιάζεται μεταφορά MOX και από την Αγγλία προς τη Γερμανία. Η τελευταία μεταφορά MOX πραγματοποιήθηκε πριν από 8 χρόνια και συνοδεύτηκε από εντονότατες αντιδράσεις.