Βρέσθενα Λακωνίας Φύση
Φύση
Μειώνεται κατά 0,3% ο δασικός πλούτος της Γης

Είναι περιττό να τονιστεί πόσο σημαντικά είναι τα δέντρα για τη ζωή στον πλανήτη μας (πρώτη ύλη, βιοποικιλότητα, φωτοσύνθεση, δέσμευση διοξειδίου άνθρακα ατμόσφαιρας κ.α.). Δυστυχώς η ανθρώπινη παρουσία δεν είχε θετικές επιπτώσεις για αυτά.

SeaWorld Φύση
Φύση
Η θαλάσσια ζωή

Οι ωκεανοί καλύπτουν πάνω από το 70% της επιφάνειας του πλανήτη. Η ζωή σε αυτούς παρουσιάζει μια απίστευτη ποικιλία από σχήματα και μεγέθη. Ο καθένας από τους θαλάσσιους οργανισμούς αποτελεί μέρος του περίπλοκου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

src greenpeace Φύση
Φύση
Πρόστιμο 130.000 Ευρώ και φυλάκιση δύο χρόνια για δηλητηρίαση άγριων ζώων

Η Ομάδα Εργασίας Ενάντια στα Δηλητήρια χαιρετίζει την απόφαση κόλαφο ισπανικού δικαστηρίου σε υπαίτιο για τη δηλητηρίαση άγριων ζώων στην Κανταβρία στη Βόρεια Ισπανία. Πρόκειται για το σημαντικότερο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης άγριων ζώων.

src Bluestriped Snappe Φύση
Φύση
Νέα πλάσματα ανακαλύφθηκαν στα βάθη των ωκεανών

Τα μονίμως ολοσκότεινα βάθη των ωκεανών του πλανήτη αποτελούν κατοικία πολύ περισσότερων πλασμάτων από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στα παγωμένα νερά συνολικά 17.650 θαλάσσια είδη, που ζουν σε βάθος από 200 μέτρα μέχρι 5 χιλιόμετρα.

src mit Φύση
Φύση
Εάν δεν υπήρχε ζωή στη Γη, οι ήπειροι θα ήταν μικρότερες

Χάρη στην ύπαρξη ζωής στη Γη οι ήπειροι είναι σήμερα μεγαλύτερες από ότι ήταν στο παρελθόν και μάλιστα συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Αν δεν είχε υπάρξει ποτέ ζωή στον πλανήτη μας οι ήπειροι θα ήταν αισθητά μικρότερες σύμφωνα με μια νέα γερμανική μελέτη.

src mit Φύση
Φύση
Μειώνεται επικίνδυνα η έκταση των πάγων στην Αρκτική

Η κλιματική αλλαγή δεν θα σταματήσει στον αρκτικό κύκλο και χωρίς μια δραστική μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα καταλήξουμε να έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα, απρόβλεπτο και καταστροφικό για τα οικοσυστήματα.

Βρέσθενα Λακωνίας Φύση
Φύση
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας

Στην Πάρνηθα έχουν καταμετρηθεί σχεδόν 1100 διαφορετικά είδη φυτών, δηλαδή το 1/6 της ελληνικής χλωρίδας, ενώ βρίσκουν καταφύγιο τα 42 από τα 116 θηλαστικά της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και ο πληθυσμός του κόκκινου ελαφιού στην Ελλάδα.

src wikipedia Φύση
Φύση
Παγετώνες, η ήρεμη δύναμη

Γενικά οι παγετώνες ρέουν ως ποταμοί πάγου τροφοδοτούμενοι από το χιόνι. Ο πάγος τους κινείται γλιστρώντας υπό την επίδραση της βαρύτητας και υφίσταται παραμορφώσεις. Ένας ορισμός περιγράφει τους παγετώνες ως διαρκώς ανανεούμενα σώματα πάγου.