Πάρνωνας Ταύγετος Φύση
Φύση
Με ορμητήριο τα Βρέσθενα

Σιγά σιγά έκλεισα την πόρτα του μπάνιου πίσω μου για να μην ξυπνήσω την Ειρήνη. Πήγα προς την κουζίνα και έψαξα για το μπρίκι. Ο ζεστός καφές ήταν ότι έπρεπε εκείνη την ώρα που άρχιζε να χαράζει. Ο χάρτης, η πυξίδα, τα μπαστούνια, το σχοινί, οι κρίκοι, όλα ήταν στη θέση τους.

src lifemag gr Φύση
Φύση
Αιωνόβιες βελανιδιές κινδυνεύουν να γίνουν καυσόξυλα

Απειλητικά πλησιάζουν τα παράνομα αλυσοπρίονα στο προστατευόμενο, Παραποτάμιο Δάσος του Νέστου, με τις αιωνόβιες βελανιδιές να κινδυνεύουν να γίνουν καυσόξυλα. Μέσα στο 2013 είχαν καταγραφεί 6 συμβάντα παράνομων υλοτομιών.

src edu Φύση
Φύση
Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε καυσόξυλα

Η πώληση καυσόξυλων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 132 της Α2-718 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με μονάδα μέτρησης το χωρικό κυβικό μέτρο (m3), το οποίο αναφέρεται στον όγκο που καταλαμβάνεται από το ξύλο και από τον αέρα.

src lifemag Φύση
Φύση
Η κλιματική αλλαγή θα υποχρεώσει τα οικοσυστήματα να μετακινούνται

Τα χερσαία οικοσυστήματα του πλανήτη μας θα αναγκαστούν να πηγαίνουν βόλτα εκατοντάδες μέτρα κάθε χρόνο, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με την κλιματική αλλαγή λόγω ανόδου της θερμοκρασίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

src EE Φύση
Φύση
Τα φύκια μπορούν να γίνουν μεταξωτές κορδέλες στην ΕΕ

Το έργο ATSEA είναι ένα από τα πολλά που δείχνουν πώς οι χρηματοδοτήσεις της ΕΕ βοηθούν τους ερευνητές και τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται για να προάγουν καινοτομία. Η έρευνα θα δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα για καλλιέργεια ενός πολύτιμου πόρου.

Plati Potami Φύση
Φύση
Όταν η φύση και ο άνθρωπος συνυπάρχουν αρμονικά

H οροσειρά της Bόρειας Πίνδου βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας και περιλαμβάνει τα ορεινά συγκροτήματα του Σμόλικα, του Γράμμου, της Τύμφης, του Λύγκου, της Βασιλίτσας, καθώς και μικρότερα βουνά όπως η Τσούκα Ρόσσα, το Φλάμπουρο και το Βόιο.

src kanm Φύση
Φύση
Απροετοίμαστος ο κόσμος για την κλιματική αλλαγή

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί στην τελευταία της έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης και ιδιαίτερα για την αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

src mit Φύση
Φύση
Επικίνδυνη η καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Στον διεθνή τύπο υπάρχουν αναφορές για ενδεχόμενη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης σε αμερικανικό πλοίο σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου μεταξύ Κρήτης, Μάλτας και Ιταλίας και απόρριψη των λυμάτων στη θάλασσα.