src Arcturos Φύση
Φύση
Δηλητηριασμένο αρκουδάκι βρέθηκε σε δασική περιοχή στην Καστοριά

Νεκρό εντοπίστηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου θηλυκό αρκουδάκι στο δάσος της Καστοριάς. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από περαστικό προσέτρεξε στο σημείο αλλά το ζώο ήταν ήδη νεκρό. Ο θάνατός του επήλθε από δηλητηριασμένο δόλωμα.

src zougla Φύση
Φύση
Μειώθηκαν κατά 80% τα ψάρια στις ελληνικές θάλασσες

Σήμα κινδύνου για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον αλιευτικό τομέα αλλά και για τα ιχθυαποθέματα των Ελληνικών θαλασσών εξέπεμψαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος και το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ocean2012.

src lifemag Φύση
Φύση
Ανακαλύφθηκαν οι βαθύτερες υποθαλάσσιες πηγές στον κόσμο

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στον βυθό της Καραϊβικής τις βαθύτερες υδροθερμικές πηγές που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, σε βάθος σχεδόν πέντε χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (συγκεκριμένα στα 4.968 μέτρα).

src lifemag gr Φύση
Φύση
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατανάλωσης και της παραγωγής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα του OHE για το Περιβάλλον παρουσίασαν μια σημαντική έκθεση στην οποία τονίζεται η ανάγκη ριζικής αλλαγής στον τρόπο χρήσης των σπάνιων πόρων από τις μεγάλες οικονομίες. Η έκθεση θέτει προτεραιότητες, ταξινομώντας τα προϊόντα, τα υλικά, τις δραστηριότητες με τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

src wikimedia Φύση
Φύση
Βίδρα (Lutra lutra)

Η βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ορεινών ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Η βίδρα έχει εξαφανιστεί από τους περισσότερους βιοτόπους της. Καθώς το είδος αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων, προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Οι κίνδυνοι για την επιβίωση της βίδρας προέρχονται από τον άνθρωπο.

src zougla Φύση
Φύση
Όργιο λαθροϋλοτομίας στο Πήλιο

Απρόσκοπτα συνεχίζεται η λαθροϋλοτομία στο Πήλιο. Τα δάση αποψιλώνονται εξαιτίας της αδράνειας του Δασαρχείου Βόλου, τονίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τα μέλη της οποίας σε κάθε δρομολόγιο που κάνουν στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου διαπιστώνουν σωρεία παραβάσεων. Φορτηγά πηγαινοέρχονται χωρίς έλεγχο.

src filetransit Φύση
Φύση
Η διάβρωση τρώει τις ακτές στην Κρήτη με βάση νέα μελέτη

Το άκρως σοβαρό θέμα της... απώλειας παραλιών και ακτών στην Κρήτη συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κώστας Συνολάκης, παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα μελέτη.

src lifemag Φύση
Φύση
Κατά φύσιν ζην...

Η ορειβασία, η κολύμβηση, η περιήγηση, τα σπορ, ο ρεμβασμός, ο φυσικός και ήρεμος ύπνος τονώνουν ψυχή και σώμα. Η καλαισθησία του ανθρώπου ανακαλύπτεται ή γίνεται πιο ευαίσθητη, όταν στη φύση βλέπει τα γραφικά ακρογιάλια, τα ποτάμια, τις χαράδρες, τα βουνά, τα ζώα, τα λουλούδια, τα χρώματα.