src wikkipedia Φύση
Φύση
Οι Άλπεις, το απόλυτο όνειρο

Οι Άλπεις είναι το συλλογικό όνομα ενός εκ των μεγάλων συστημάτων οροσειράς στην Ευρώπη, εκτεινόμενες από την Αυστρία και την Σλοβενία στα ανατολικά, μέσω της Ιταλίας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και της Γερμανίας έως την Γαλλία στα δυτικά. Η λέξη Άλπεις σημαίνει βουνά. Το ψηλότερο βουνό στις Άλπεις είναι το Μον Μπλαν με 4.810 μέτρα στα Γαλλό-Ιταλικά σύνορα.

src EE Φύση
Φύση
Σχέδιο για την προστασία των ειδών και των ενδιαιτημάτων

Νέα πολιτική για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, ώστε να μειωθεί η ταχύτητα εξαφάνισης των ειδών έως το 2020, να αποκατασταθούν στο μέγιστο τα φυσικά οικοσυστήματα της ΕΕ και να αυξηθεί η συμβολή της Ένωσης στην επίλυση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος. Η παγκόσμια βιοποικιλότητα - η ποικιλία των οικοσυστημάτων, των ειδών και των γενετικών διαφορών - κινδυνεύει.

src bu edu Φύση
Φύση
Νέος πρόγονος του ανθρώπου ηλικίας 3,6 εκατ. ετών

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων βρήκε στην Αιθιοπία και μελέτησε ένα τμήμα σκελετού ηλικίας 3,58 εκατ. ετών, που εκτιμούν ότι ανήκει σε ένα πρώιμο πρόγονο του ανθρώπου, συγγενή της διάσημης Λούσι και αρχαιότερο κατά περίπου 400.000 χρόνια σε σχέση με αυτήν. Το απολίθωμα, που ανήκει στο ίδιο είδος ανθρωπίδη που ανήκει και η Λούσι, στον Αυστραλοπίθηκο.

src EE Φύση
Φύση
Καθαρή ενέργεια για έναν καθαρό κόσμο σε όλους μας!

Οι τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας καθώς και δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα έλαβαν τη μερίδα του λέοντος από την επιπλέον χρηματοδότηση. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της ΕΕ, η Ευρώπη πρέπει να δαπανήσει επιπλέον 50 δις ευρώ για την ανάπτυξη τεχνολογιών καθαρής ενέργειας τα ερχόμενα 10 χρόνια, τριπλασιάζοντας έτσι τις σημερινές της επενδύσεις.

src indiareport Φύση
Φύση
Τα δελφίνια αντιμετωπίζονται ως μη ανθρώπινα πρόσωπα

Τα δελφίνια χαρακτηρίστηκαν τα δεύτερα πιο έξυπνα πλάσματα στον πλανήτη μετά τους ανθρώπους και ορισμένοι επιστήμονες διατυπώνουν πλέον την τολμηρή πρόταση ότι τα συμπαθή θηλαστικά της θάλασσας είναι τόσο ικανά που πρέπει να αντιμετωπίζονται πια ως "μη ανθρώπινα πρόσωπα". Οι μέχρι τώρα έρευνες πάνω στη συμπεριφορά των δελφινιών έχουν δείξει ότι αυτή είναι παρόμοια με την ανθρώπινη.

src post gazette Φύση
Φύση
Το ένα πέμπτο των ζώων και φυτών κινδυνεύει με εξαφάνιση

Περίπου ένα στα πέντε σπονδυλωτά ζώα και φυτά της Γης απειλείται με αφανισμό, σύμφωνα με την μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 174 ερευνητές ανά τον κόσμο και έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας. Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC.

src roumazeilles Φύση
Φύση
Η κλιματική αλλαγή εξαφάνισε τους μεγάλους πιθήκους στην Ελλάδα

Οι μεγάλοι πίθηκοι οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση στην αρχαία Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, όταν το περιβάλλον τους άλλαξε δραματικά πριν από περίπου εννέα εκατομμύρια χρόνια, εξαιτίας κυρίως της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις. Οι ερευνητές μελέτησαν απολιθώματα από δόντια αντιλοπών που έζησαν μαζί με τους πίθηκους, τα οποία βρέθηκαν στην Ευρώπη.

src lovingthetasmaniandevil Φύση
Φύση
Άνθρωποι και ζώα: οι διαφορές δεν είναι μεγάλες εξηγεί η Marit Paulsen

Κάποτε η καλή μεταχείριση των ζώων απασχολούσε μόνο μια χούφτα ακτιβιστές. Σήμερα απασχολεί την Κοινή Γνώμη και, φυσικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μιλήσαμε με τη Marit Paulsen έκθεση της οποίας θα παρουσιασθεί σήμερα στην ολομέλεια για τα ζώα, τους ανθρώπους και το πώς ένα καναπές μπορεί να μας χωρέσει όλους. Τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικούς κανόνες για τη μεταχείριση των ζώων, κάτι που δημιουργεί και προβλήματα ανταγωνισμού.