Άσθμα Υγεία
Υγεία
Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του άσθματος

Περισσότεροι από 235 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άσθμα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα η νόσος αυτή αποτελεί την πιο κοινή μη μεταδοτική ασθένεια των παιδιών.

src GBH Υγεία
Υγεία
Τεστ DNA μπορεί να εντοπίσει την καταγωγή μας

Ο γενετικός έλεγχος καταγωγής ή γενετική γενεαλογία είναι ένας τρόπος εντοπισμού των γενετικών διαφοροποιήσεων που εντοπίζονται σε ένα άτομα και ο συσχετισμός τους με πληθυσμούς του παρόντος ή του παρελθόντος.

src EE Υγεία
Υγεία
Αλλαγή στο DNA προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας

Η νέα ανακάλυψη έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που είχαν ως τώρα οι επιστήμονες, ότι το γενετικό υπόβαθρο της σκλήρυνσης είναι πολύπλοκο και ότι πολλά γονίδια εμπλέκονται ταυτόχρονα.

src cancaonova Υγεία
Υγεία
Ψυχικές διαταραχές και νέες θεραπείες

Παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς θα δει πως σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, ένα ποσοστό μεταξύ 76% και 85% των ατόμων με ψυχικές διαταραχές δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία.

src lestout Υγεία
Υγεία
Τρία στα τέσσερα εγκεφαλικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν

Τα περισσότερα εγκεφαλικά, περίπου τρία στα τέσσερα (74%), θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι άνθρωποι έκαναν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, ιδίως όσον αφορά το κάπνισμα, τη διατροφή και τη σωματική άσκηση.

src sciencedaily Υγεία
Υγεία
Καρκίνος, περιβάλλον και DNA

Ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του καρκίνου είναι η ταχεία δημιουργία κυττάρων που αναπτύσσονται πέρα από τα συνήθη όριά τους και αναπτύσσουν την ικανότητα να εξαπλώνονται σε άλλα όργανα.

src mit bmv Υγεία
Υγεία
Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Ο ιός Ζίκα έρχεται στην Ευρώπη!

Ο ιός Ζίκα, που έχει συνδεθεί με προβλήματα στα βρέφη, μπορεί να επεκταθεί στην Ευρώπη όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, όμως ο κίνδυνος αυτός είναι μικρός, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

src helsinki Υγεία
Υγεία
Ο διαβήτης αυξάνει τα ποσοστά του

Αντί να κάψουν τα κύτταρα τη γλυκόζη με το σωστό ρυθμό και να παράγουν ενέργεια, η γλυκόζη παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αρκετά υψηλή συγκέντρωση.