HIV Υγεία
Υγεία
Ο νέος Ιός της Γρίπης Α Η1Ν1

Ο νέος ιός της γρίπης Α(Η1Ν1) που απομονώθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα είναι ένας νέος υπότυπος του ιού της γρίπης που προσβάλλει και τους ανθρώπους. Περιέχει γονίδια από ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε ένα συνδυασμό που δεν είχε εμφανιστεί ποτέ έως τώρα. Επίσης, είναι πλέον βέβαιο ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και η νόσηση έχει περιγραφεί ως πολύ σοβαρή σε ορισμένες περιπτώσεις στο Μεξικό, παρότι η βαρύτητα της νόσου εμφανίζεται μικρότερη σε άλλες περιοχές.

src sueperla Υγεία
Υγεία
Ανοίγει ο δρόμος για θεραπεία στο εξωτερικό

Θέλετε ή πρέπει να πάτε στο εξωτερικό για μια συγκεκριμένη θεραπεία; Μήπως δεν μπορείτε να βρείτε στη χώρα σας την κατάλληλη φροντίδα για την ασθένεια που έχετε; Ή μήπως μένετε σε μια διασυνοριακή περιοχή και βολεύει περισσότερο να πάτε στο εξωτερικό; Τόσο το κρατικό όσο και το κοινοτικό δίκαιο δεν περιέχουν πάντα σαφείς διατάξεις. Προκειμένου να βελτιωθεί η κινητικότητα των ασθενών στο εσωτερικό της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε στις 23 Απριλίου την έκθεση του ευρωβουλευτή John Bowis.

src suffolk Υγεία
Υγεία
Τι είναι η γρίπη των χοίρων;

Η γρίπη των χοίρων είναι μία οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος των χοίρων που οφείλεται σε ιό της γρίπης τύπου Α. Γρίπη που προέρχεται από χοίρους έχει αναφερθεί και σε άγρια πτηνά, άλογα και ανθρώπους αλλά η μετάδοση από το ένα ζωικό είδος στο άλλο θεωρείται σπάνιο γεγονός. Έως τώρα έχουν απομονωθεί σε χοίρους τρεις υπότυποι του ιού της γρίπης: ο Η1Ν1, ο Η1Ν2 και ο Η3Ν2. Τα συμπτώματα της νόσου στους ανθρώπους είναι παρόμοια με αυτά της εποχικής γρίπης: αιφνίδια έναρξη πυρετού και συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα.

HIV Υγεία
Υγεία
Πορεία και Εξέλιξη της Επιδημίας του AIDS

Στις αρχές του 21ου αιώνα το AIDS παραμένει μία ανοικτή πληγή για την ανθρωπότητα. Μία πληγή που δοκιμάζει τα υγειονομικά συστήματα των κρατών, τη συνοχή των κοινωνιών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ταυτόχρονα μία πρόκληση για τη χάραξη πολιτικής Δημόσιας Υγείας σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης που σηματοδοτείται από νέες πολιτισμικές αξίες, νέους τρόπους επικοινωνίας και από την καθοριστική σημασία των μεταναστευτικών ρευμάτων. Το AIDS υπολογίζεται, σύμφωνα με στοιχεία του 2007, ότι είναι υπεύθυνο για 25 εκατομμύρια θανάτους.

src spacenasa Υγεία
Υγεία
Κινδύνους εγκυμονούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Τα κινητά τηλέφωνα και το ασύρματο Διαδίκτυο έχουν σίγουρα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Δεν είναι όμως και τόσο βέβαιο ότι μας έχουν κάνει και υγιέστερους. Σε έκθεση που θα παρουσιαστεί στις 7 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Frederique Ries εκφράζει τις ανησυχίες της για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και καλεί τους ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν προληπτικά μέτρα όπως είναι ο καθορισμός ορίου έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά και η τοποθέτηση κεραιών κλπ σε συγκεκριμένη απόσταση από σχολεία και νοσοκομεία.

src adoption articles Υγεία
Υγεία
Παγκόσμια ημέρα υγείας, η αλληλεγγύη στον τομέα της υγείας

Η ευρωπαία επίτροπος για θέματα υγείας, κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, για να υπογραμμίσει τη σημασία της παγκόσμιας ημέρας υγείας, θα επισκεφθεί διάφορα κοινοτικά έργα που αφορούν την υγεία στην Κένυα στις 6 και 7 Απριλίου. Αυτά τα έργα προάγουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας και την ενίσχυση της υγείας και της εκπαίδευσης. Η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και η διεύρυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη είναι σημαντικοί στόχοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο για τους πολίτες της όσο και για τον τομέα εξωτερικής συνεργασίας.

Dermatitis Υγεία
Υγεία
Προσπάθεια για παρασκευή συνθετικού αίματος

Επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία διερευνούν τη δυνατότητα να παρασκευαστεί συνθετικά ανθρώπινο αίμα από εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Τριετής δοκιμή, η οποία κατευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Μεταγγίσεων Αίματος της Σκωτίας (Scottish National Blood Transfusion Service), επιδιώκει να εξασφαλίσει απεριόριστη προμήθεια αίματος για επείγουσες μεταγγίσεις. Το συνθετικό αυτό αίμα θα είναι απαλλαγμένο από επιμολύνσεις όπως η ανθρώπινη μορφή της ασθένειας των τρελών αγελάδων κ.α.

src bluffhead Υγεία
Υγεία
Τα δικαιώματά σας στην κοινωνική ασφάλιση

Σκέπτεστε να ζήσετε ή να εργαστείτε σε άλλη χώρα της ΕΕ; Ή απλά να πάτε διακοπές;Εάν ναι, θα πρέπει να ενημερωθείτε για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας όπου πρόκειται να μεταβείτε, το οποίο μπορεί να διαφέρει σημαντικά από αυτό που ήδη γνωρίζετε. Μπορεί να έχετε ερωτήματα για διάφορα θέματα, όπως: ποιος πληρώνει τον λογαριασμό του νοσοκομείου σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας όταν βρίσκεστε σε διακοπές στο εξωτερικό; τι γίνεται με τα συνταξιοδοτικά σας δικαιώματα εάν έχετε εργαστεί στο εξωτερικό;