src prowine Υγεία
Υγεία
Ο τραυλισμός ως μηχανισμός διαταραχής του λόγου

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας ήταν ανέκαθεν η ομιλία. Ωστόσο, πολλές και ποικίλες είναι οι διαταραχές που μπορούν να παρουσιαστούν στην καθημερινή ομιλία του ανθρώπου. Αν και έχουν γίνει πολλαπλές προσπάθειες να διερευνηθεί η διαταραχή του τραυλισμού τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, τα αίτια πρόκλησης του ποικίλουν. Επιγραμματικά αναφέρουμε, ότι στην γένεση του τραυλισμού μπορεί να παίζουν ρόλο κληρονομικοί, οργανικοί, γλωσσικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες.

src skolwebb Υγεία
Υγεία
Περισσότερες πληροφορίες για τα φάρμακα

Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τα φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή, ώστε οι καταναλωτές να προστατεύονται καλύτερα από τα παραποιημένα φάρμακα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διατυπώσει προτάσεις για βελτίωση της λειτουργίας της ευρωπαϊκής αγοράς φαρμακευτικών προϊόντων ώστε να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς θα καταναλώνουν ασφαλή και καινοτόμα φάρμακα σε προσιτές τιμές.

src uab edu Υγεία
Υγεία
Δώρισε ένα όργανο, σώσε μια ζωή!

Σήμερα, 56.000 περίπου ασθενείς σε όλη την ΕΕ περιμένουν για μια εγχείριση μεταμόσχευσης. Κάθε μέρα δώδεκα απο αυτούς πεθαίνουν περιμένοντας τη δωρεά ενός οργάνου. Με βάση τα ανησυχητικά αυτά στατιστικά στοιχεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να αυξήσει τις δωρεές οργάνων, μεταξύ άλλων, ενθαρρύνοντας τις χώρες της ΕΕ να ανταλλάσσουν συχνότερα όργανα μεταξύ τους. Αν και μερικές χώρες το κάνουν ήδη, αυτό είναι σπάνιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει, επίσης, τη θέσπιση κοινών ευρωπαϊκών προτύπων για τις δωρεές οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

src imemc Υγεία
Υγεία
Γάζα, οι επιθέσεις κρατούν τους ασθενείς στα σπίτια

Μετά από μία εβδομάδα αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας και ύστερα από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης των Ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, οι δομές υγείας που παρέχουν χειρουργικές υπηρεσίες στη Γάζα έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό τραυματιών και έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργούς ειδικευμένους στην αγγειακή χειρουργική προκειμένου να ανταποκριθούν στην επείγουσα κατάσταση. Στην πόλη της Γάζας, η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σίφα έχει γεμίσει από τραυματίες, ενώ η ανασφάλεια εμποδίζει το ιατρικό προσωπικό καθώς και τους ασθενείς που έχουν ανάγκη μετεγχειρητικής φροντίδας να φτάσουν στις δομές υγείας.

src bluffhead Υγεία
Υγεία
Ηλεκτρονική υγεία, νέα δεδομένα

Ο όρος ηλεκτρονική υγεία (eHealth) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων βασισμένων στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών που στοχεύουν στην καλύτερη πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση και διαχείριση της υγείας και του τρόπου ζωής. Η ηλεκτρονική υγεία περιλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ ασθενών και φορέων παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφόρων ιδρυμάτων και την επικοινωνία μεταξύ ασθενών ή απασχολουμένων στον τομέα της υγείας, περιλαμβάνει επίσης δίκτυα πληροφοριών για την υγεία.

src ucanquit Υγεία
Υγεία
3 % ετησίως μειώνονται οι καπνιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατά 3 % ετησίως μειώνονται οι καπνιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση την τελευταία τριετία. Αυτά τα στοιχεία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία σε διημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο. Το κάπνισμα αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία θανάτου που θα μπορούσε να αποφευχθεί στην ΕΕ. Αποκτώντας ολοένα μεγαλύτερη επίγνωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, η ΕΕ λαμβάνει μέτρα για να αποθαρρύνει τη δημιουργία νέων καπνιστών και να βοηθά όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

src usask Υγεία
Υγεία
Γενετικές ασθένειες, τώρα και στο εργαστήριο

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως έχουν επιτύχει την ανάπτυξη και παρακολούθηση της εξέλιξης γενετικών ασθενειών σε κυτταρικές σειρές στο εργαστήριο.

MSF01 Υγεία
Υγεία
Κάθε λεπτό, 9 παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό

Για πέντε εκατομμύρια παιδιά, ο θάνατος θα έχει ένα και μοναδικό όνομα: Υποσιτισμός. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ΓΧΣ οργανώνουμε μια διαδικτυακή εκστρατεία και σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας στη μάχη ενάντια στη μάστιγα του υποσιτισμού.