Άσθμα Υγεία
Υγεία
Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του άσθματος

Περισσότεροι από 235 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άσθμα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα η νόσος αυτή αποτελεί την πιο κοινή μη μεταδοτική ασθένεια των παιδιών. Πρόσφατα μια νέα έρευνα ώθησε προς νέα τροχιά την αναζήτηση για την αντιμετώπιση του άσθματος.

dimitris panagopoulos Υγεία
Υγεία
Βραβείο στον Δημήτρη Παναγόπουλο της Green Biotech Hellas

Βραβείο Έρευνας και Καινοτομίας στο πεδίο των Βιοιατρικών Επιστημών για το έτος 2016 στον ερευνητή Δρ. Δημήτρη Κ. Παναγόπουλο, μοριακό βιολόγο επικεφαλή της Green Biotech Hellas, για το επιστημονικό έργο του στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.

src mit Υγεία
Υγεία
Μπορώ να ελέγξω τα προϊόντα που καταναλώνω;

Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τί καταναλώνει. Όλα αυτά που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Οφείλουμε να ξέρουμε τι δίνουμε στην οικογένειά μας.

src GBH Υγεία
Υγεία
Τεστ DNA μπορεί να εντοπίσει την καταγωγή μας

Ο γενετικός έλεγχος καταγωγής ή αλλιώς γενετική γενεαλογία είναι ένας τρόπος εντοπισμού των γενετικών διαφοροποιήσεων που εντοπίζονται σε ένα άτομα και ο συσχετισμός τους με βάσεις δεδομένων, προκειμένου να εξαχθούν πληροφορίες για ομοιότητές τους με πληθυσμούς του παρόντος ή του παρελθόντος.

src EE Υγεία
Υγεία
Αλλαγή στο DNA προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας

Η νέα ανακάλυψη έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που είχαν ως τώρα οι επιστήμονες, ότι το γενετικό υπόβαθρο της σκλήρυνσης είναι πολύπλοκο και ότι πολλά γονίδια εμπλέκονται ταυτόχρονα, αποδεικνύοντας ότι αρκεί μία και μόνη μετάλλαξη για να προκληθεί η νόσος.

src cancaonova Υγεία
Υγεία
Ψυχικές διαταραχές και νέες θεραπείες

Παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς θα δει πως σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, ένα ποσοστό μεταξύ 76% και 85% των ατόμων με ψυχικές διαταραχές δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία.

src lestout Υγεία
Υγεία
Τρία στα τέσσερα εγκεφαλικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν

Τα περισσότερα εγκεφαλικά, περίπου τρία στα τέσσερα (74%), θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι άνθρωποι έκαναν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, ιδίως όσον αφορά το κάπνισμα, τη διατροφή και τη σωματική άσκηση.

src sciencedaily Υγεία
Υγεία
Καρκίνος, περιβάλλον και DNA

Ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του καρκίνου είναι η ταχεία δημιουργία κυττάρων που αναπτύσσονται πέρα από τα συνήθη όριά τους και αναπτύσσουν την ικανότητα να εξαπλώνονται σε άλλα όργανα.