src gdargaud Ψυχολογία
Ψυχολογία
Η κλειστοφοβία, μια αρκετά κοινή Φοβία

Με τον όρο Φοβία δηλώνεται ο φόβος ενός ατόμου, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος ή ακόμα και αν υπάρχει είναι περιορισμένος. H φοβία ενός ατόμου μπορεί να οφείλεται είτε σε μια άσχημη εμπειρία, είτε σε άγχος μήπως ασθενήσει ή αποτύχει, είτε σε άλλες αιτίες. Τα αποτελέσματα πάντως είναι σίγουρα δυσάρεστα.

src creatingblissfully Ψυχολογία
Ψυχολογία
Ανακαλύψτε τις δυνάμεις σας, ενεργοποιήστε τη ζωή σας

Μια βασική αντίληψη είναι η πεποίθηση του Ηράκλειτου, και των Βουδιστών ότι η αίσθηση της σταθερότητας είναι μια αυταπάτη και ότι η αλλαγή είναι η μόνη αναπόφευκτη πραγματικότητα. Για τους ανθρώπους όμως, που νιώθουν εγκλωβισμένοι και καθηλωμένοι σε μια προβληματική κατάσταση η οποία παραμένει σταθερή για καιρό, είναι πολύ δύσκολο να συλλάβουν αμέσως την παραπάνω ιδέα.

src GIs Ψυχολογία
Ψυχολογία
Το άγχος έχει διάφορα επίπεδα και φυσιολογικά όρια

Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο το άγχος στη ζωή του ανθρώπου γιατί του προσφέρει ενδιαφέρον και κίνητρο δραστηριότητας και εγρήγορσης. Όταν όμως το επίπεδο του άγχους ανάβει αρκετά είναι δυνατό να υπερβεί την ικανότητα διαχείρισής του.

src unitedfamiliesinternational Ψυχολογία
Ψυχολογία
Το Σοκ του Γάμου!

Έχουμε ακούσει πολλούς ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι η φυσιολογική εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης περιλαμβάνει την πραγματοποίηση και διατήρηση ενός πετυχημένου γάμου ο οποίος στοχεύει στην διαιώνιση του είδους μας. Και δεν χωρά αμφιβολία ότι η ευτυχία του ανθρώπου επηρεάζεται κατά πολύ από την ύπαρξη ενός ερωτικού συντρόφου.

src lifemag gr Ψυχολογία
Ψυχολογία
Η Συμβουλευτική Διαδικασία

Κάθε φορά που εμφανίζονται δυσκολίες στη ζωή μας, προσπαθούμε να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε μας απασχολεί. Πιθανόν,να συζητήσουμε με κοντινά μας πρόσωπα, να ζητήσουμε βοήθεια ή απλά να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας προσπαθώντας να επιλύσουμε τους προβληματισμούς μας.

src richardwheatstone Ψυχολογία
Ψυχολογία
Αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι ένα μακρό ιστορικό περιφρόνησης και παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων, που εκδηλώνεται με ανεύθυνη και χωρίς ενοχές συμπεριφορά, αδιαφορία για τον νόμο και παράνομη συμπεριφορά, αδυναμία για σταθερή εργασία, εκμετάλλευση και χειραγώγηση των άλλων για προσωπικό όφελος, εξαπάτηση των άλλων και αδυναμία για σταθερές σχέσεις.

src uniedu Ψυχολογία
Ψυχολογία
Τι ρυθμίζουν τα Ένστικτα και πως μας καθορίζουν;

Με τον όρο ένστικτο εννοείται η εγγενής τάση ή ορμή προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων συμπεριφορών, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Αυτή η τάση είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της μάθησης και παραμένει αναλλοίωτο χαρακτηριστικό ενός βιολογικού είδους. Βάσει του συγκεκριμένου ορισμού διαμορφώνεται η θεωρία των ενστίκτων, που τονίζει το βιολογικά καθορισμένο θεμέλιο της συμπεριφοράς ενός οργανισμού απέναντι σε συγκεκριμένα στοιχεία του περιβάλλοντος.

src prowine Ψυχολογία
Ψυχολογία
Διαταραχές Φώνησης και ο ρόλος του Λογοθεραπευτή

Η φωνή είναι αποτέλεσμα αλληλοεπίδρασης του αναπνευστικού συστήματος, του λάρυγγα και του συστήματος αντήχησης (το φάρυγγα, το στόμα, την μύτη). Με πολύ απλά λόγια, ο αέρας που εκπνέεται από τους πνεύμονες περνάει από τις φωνητικές χορδές οι οποίες στη συνέχεια πάλλονται και έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή της φωνής.