Online Περιοδικό Υγείας Αρχική Σελίδα
Κεντρική σελίδα φόρουμ Κεντρική σελίδα φόρουμ > Ολες οι συζητήσεις > Διατροφή
  Νέες δημοσιεύσεις Νέες δημοσιεύσεις
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Αναζήτηση φόρουμ   Ημερολόγιο   Εγγραφή Εγγραφή  Σύνδεση Σύνδεση

Τα superfoods των αρχαίων Ελλήνων

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Ενότητα Αναζήτηση Ενότητα Αναζήτηση  Επιλογές ενότητας Επιλογές ενότητας
Kostas Προβολή προς τα κάτω
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος


Εγγράφθηκε: 11 Dec 2008
Κατάσταση σύνδεσης: Μη συνδεδεμένος
Δημοσιεύσεις: 89
  Παράθεση Kostas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση Ενότητα: Τα superfoods των αρχαίων Ελλήνων
    Δημοσιεύθηκε: 22 Jan 2015 9:13pm
Μια νέα έρευνα βασισμένη στην μελέτη των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων γιατρών υποστηρίζει ότι η μεσογειακή διατροφή εφευρέθηκε ως μέσο θεραπείας από τους αρχαίους Eλληνες θεραπευτές.

Ο Τζον Γουίλκινς, ειδικευμένος στο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και επικεφαλής της έρευνας τονίζει:«Ο Γαληνός και άλλοι γιατροί πίστευαν ότι η γεύση είναι μέτρο της διατροφικής ισχύς και η κατανάλωση τροφίμων που βοηθούν την εύκολη κυκλοφορία των υγρών του σώματος ενισχύει τον οργανισμό. Θεωρούσε ότι η διατροφή αποτελεί ένα από τα τρία βασικά συστατικά της ιατρικής επιστήμης, μαζί με την φαρμακευτική αγωγή και την χειρουργική επέμβαση».

Οι ειδικοί που διεξήγαγαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί έβλεπαν την μαγειρική όχι ως μέσο ευχαρίστησης αλλά ως μέθοδο για να ενισχύουν τις φαρμακευτικές ιδιότητες των τροφίμων. Σε ιατρικές μελέτες της αρχαιότητας τα τρόφιμα όπως το κριθάρι, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα κρέατα και τα ψάρια θεωρούνταν απαραίτητα για την διατήρηση μια καλής υγείας.

Ο Γαληνός, που θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος γιατρός στην αρχαιότητα, συνιστούσε στους ασθενείς του μια διατροφή πλούσια σε σκόρδο και κρεμμύδια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Πίστευε ότι μια ανισορροπία στα υγρά του οργανισμού προκαλούσε κακή διάθεση και είχε συνέπειες στην υγεία του ασθενούς. Μεταξύ των τροφίμων που ο Γαληνός προτιμούσε είναι και οι φακές, που συνιστούσε να τις βράζουν μόνο μία φορά ,και με μόνο καρύκευμα τις σάλτσες από ψάρια και ελαιόλαδο, αλλιώς χάνουν τις καθαρτικές ιδιότητες τους και προκαλούν ξήρανση στο στομάχι και στο έντερο.
Επιστροφή στην αρχή
 Απάντηση Απάντηση

Αλλαγή φόρουμ Δυνατότητες σας στο φόρουμ Προβολή προς τα κάτω

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Αυτή η σελίδα εμφανίστηκε σε 0,016 δευτερόλεπτα.