Online Περιοδικό Υγείας Αρχική Σελίδα
Κεντρική σελίδα φόρουμ Κεντρική σελίδα φόρουμ > Ολες οι συζητήσεις > Ψυχολογία
  Νέες δημοσιεύσεις Νέες δημοσιεύσεις
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Αναζήτηση φόρουμ   Ημερολόγιο   Εγγραφή Εγγραφή  Σύνδεση Σύνδεση

Neuron M-Test

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Ενότητα Αναζήτηση Ενότητα Αναζήτηση  Επιλογές ενότητας Επιλογές ενότητας
dr.kafatos Προβολή προς τα κάτω
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος


Εγγράφθηκε: 26 Nov 2008
Κατάσταση σύνδεσης: Μη συνδεδεμένος
Δημοσιεύσεις: 121
  Παράθεση dr.kafatos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση Ενότητα: Neuron M-Test
    Δημοσιεύθηκε: 12 Sep 2017 11:48am


Neuron M-Test, μοριακή ανάλυση φαρμάκων στις ψυχικές ασθένειες


Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά στην κατάθλιψη, στο φόβο ή ακόμα και τον πανικό; Και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι θα πρέπει να κάνουμε για αυτό.

Μια νέα εξέταση έρχεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες τόσο στους ειδικούς, όσο και στον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Το Neuron M-Test είναι μία εξέταση που ελέγχει όλες τις ουσίες που λειτουργούν ως φάρμακα και μας ενημερώνει ποιες θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον τρόπο που δρα η ουσία αυτή στο δικό μας οργανισμό.


«Μια πολύτιμη εξέταση με τεράστιο όφελος, που προσανατολίζει και απαντά στο βασικό ερώτημα ως προς το αν υπάρχουν κάποια φάρμακα που θα πρέπει να προτιμηθούν ή να αποφευχθούν»


μας εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος, μοριακός βιολόγος και επικεφαλής του εργαστηρίου.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο 1 στα 10 άτομα με ψυχικές διαταραχές λαμβάνει τη θεραπεία που είναι κατάλληλη για αυτόν. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει για να έχουμε πλέον εξατομικευμένη αντιμετώπιση.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Ερευνών Βιολογικών Επιστημών Green Biotech Hellas στο τηλέφωνο: 210 9634829 ή στην ιστοσελίδα: greenbiotech.gr


Για τους ειδικούς:

Το Neuron M-Test είναι η μοριακή ανάλυση βιοδεικτών της φαρμακοκινητικής και της φαρμακοδυναμικής των δραστικών ουσιών του νευρικού συστήματος. Στόχος της ανάλυσης είναι η εξατομίκευση της θεραπείας, ώστε ο γιατρός να επιτυγχάνει τη φυσιολογική έως τη μέγιστη δράση του φαρμάκου.

Αυτό επιτυγχάνεται με το να καταδείξει η ανάλυση αυτή αν το εξεταζόμενο άτομο εντάσσεται στο γενικό πληθυσμό και συνεπώς ισχύουν τα όσα αναφέρονται στις γενικές οδηγίες χρήσης του κάθε φαρμάκου ή ισχύει κάτι πιο ειδικό (www.pharmgkb.org & www.drugbank.ca).

Το Neuron M-Test διενεργείται σε δείγμα σάλιου ή αίματος και αναλύεται με χρήση μεθόδων Μοριακής Βιολογίας όπως οι εξής: DNA-RNA-Protein Purification, PCR, Sequencing, Micro-Arrays Analysis και Neuroinformatics Analysis.

Οι δραστικές ουσίες που μελετώνται είναι οι εξής: Αγομελατίνη, Αλοπεριδόλη, Αμιτρυπτυλίνη, Αριπιπραζόλη, Ασεναπίνη, Βενλαφαξίνη, Βουπροπιόνη, Βουσπιρόνη, Δουλοξετίνη, Εσιταλοπράμη, Ζιπραζιδόνη, Κλοζαπίνη, Κουετιαπίνη, Μιρταζαπίνη, Μοκλοβεμίδη, Ολανζαπίνη, Παροξετίνη, Ρισπεριδόνη, Σερτινδόλη, Σερτραλίνη, Σιταλοπράμη, Φλουβοξαμίνη, Φλουοξετίνη και Χλωριμιπραμίνη.

Διόρθωση από lifemag1 - 10 Oct 2017 11:14am
Επιστροφή στην αρχή
 Απάντηση Απάντηση

Αλλαγή φόρουμ Δυνατότητες σας στο φόρουμ Προβολή προς τα κάτω

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Αυτή η σελίδα εμφανίστηκε σε 0,016 δευτερόλεπτα.